ZegZug a belvárosi kutyatartásról szóló bejegyzés hozzászólásai között vetett fel egy olyan problémát, mellyel újpalotai útjaim során én is találkoztam. Olvasónk arra panaszkodik, hogy a panelházak között és a 173-as busz végállomásánál annyi a hajléktalan, hogy a helyzet már tarthatatlan. Nem csupán a hontalanok jelenléte zavarja az ott lakókat, hanem inkább az ordibálás, a szemetelés, a fák tövében való vizelés, a bokrok alatti székletürítés az, ami tarthatatlanná teszi a helyzetet.

Úgy tudjuk, hogy a közelben lakók még sosem találkoztak itt közterület-felügyelőkkel, úgyhogy megkerestük a kerület polgármesterét, valamint a Fővárosi Közterület-felügyeletet, és azonnali intézkedést kértünk.

Életkép Újpalotán: Hiába a szemétkosár, mellette több a szemét, mint benne.

Nem csak Újpalotán, Zuglóban is komoly gondot jelentenek a hajléktalanok. Erzsébet a kerület Facebook oldalán írt arról az emberről, aki nyolcadik éve lakok a Olasz Nagykövetség előtti padon lakik, és ott is végzi a dolgát. A kerületi rendőrség tehetetlen, a hajléktalan pedig semmilyen segítséget nem fogad el. Megkerestük Zugló polgármesterét is, várjuk a válaszát.

Erzsébet bejegyzése:

"A Stefánia úton az Olasz nagykövetség előtt a padon lakik egy hajléktalan 8 éve. Minden reggel hajléktalan találkozó van itt a trolimegálló mellett, 3-an 4-en összegyűlnek és isznak kifulladásig. A pad alá vizelnek és hánynak, tulajdonképpen minden nap és iszonyú bűz van a környezetükben. Én kétszer is szóltam a kerületi kapitányságon, akkor kimentek, de csak pár órára mentek arrébb, majd minden ott folytatódik ahol abbahagyták... Kérem, ha lehet tegyenek valamit. Én már vettem téli bőrcipőt a hajléktalannak, szereztem közmunkát és munkásszállást, de nem fogadta el :-("