Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megvezetve: Utastájékoztatás az Astoria aluljáróban

Helyszín: Astoria aluljáró

A frissen kitett táblák a 9-es, 109-es autóbuszok megállói felé mutatnak. Pontosabban azok korábbi helyszínei felé.

Negyedik hónapja ugyanis a buszok (beleértve az éjszaka közlekedőket is) már nem a házak mentén állnak meg, hanem a 47/49-es villamosok peronjainál.

3 Tovább

Szállóra mennek az aluljárókból kitiltott hajléktalanok – Indul a Fűtött utca program

Az Indexen épp ma jelent meg egy videós beszámoló arról, hogy hová kerültek azok a hajléktalanok, akiket Tarlós István "kipaterolt" az aluljárókból. Amikor a főpolgármester meghirdette az aluljárókat megtisztító programot, sokan fellázadtak amiatt, hogy a hajléktalan-ügyet a város vezetése látszatintézkedéssel igyekszik megoldani. Az elmúlt hónapok azonban bebizonyították, hogy ez messze nem látszatintézkedés.

A videóban megszólalt a Vecsei Miklós a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, aki elmondta, hogy az intézkedés bevezetése óta jóval többen keresik fel a szállókat, mint azelőtt. Persze akadnak olyanok is, akik az aluljárókból inkább a felszínre költöztek, de szállóra nem mennek.

Külön jó hír, hogy a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében elindulhat a hajléktalanoknak nappali elhelyezést is biztosító úgynevezett Fűtött utca program. A testület Fidesz-KDNP-s képviselői szerdán három ingatlan használatáról határoztak.

6 Tovább

Parkoló az egész város: LIE-746

„Parkoló az egész város” rovatunk első főszereplője a LIE-746 rendszámú Volvo C30 vezetője, aki úgy gondolta, hogy joga van megállni a frissen felújított Március 15. tér új bicikliútján. A képért köszönet fhmen-nek!

Ebben a rovatban olyan bunkó autósokat igyekszünk összegyűjteni, akik a KRESZ és az együttélés alapszabályait figyelmen kívül hagyják, és gyakorlatilag szarnak az embertársaikra. Képeket a budapestfigyelo@gmail.com címre várunk!

8 Tovább

Nem foglalkozik a lakossági bejelentésekkel az FKF Zrt?

Négy éve azért indítottam a BKV-figyelőt, mert elegem lett abból, hogy mindenhol azt olvasom, és mindenhonnan azt hallom, hogy a BKV nem foglalkozik kellően az utasok bejelentéseivel, panaszival. A Budapest-figyelőt is ugyan ebből az okból indítottam, ugyanis az önkormányzatoknak küldött levelek szinte kivétel nélkül megválaszolás nélkül a kukában landolnak, a nagy fővárosi cégek pedig sokszor egyáltalán nem foglalkoznak a lakossági bejelentésekkel.


Tökéletes példa erre Városjáró esete is, aki hónapok óta levelezik az FKF Zrt-vel egy Dózsa György úti aknafedéllel kapcsolatban (képen), de hiába, ugyanis a bejelentett hibát a máig nem javították.

Nagyon bízom benne, hogy a nyilvánosság ereje idővel nyomást gyakorol majd az önkormányzatokra és ezekre a vállalatokra, és hasonló sikereket érünk majd el, mint a BKV-figyelővel.

2 Tovább

Csupán csak egy év kellett a Bajza utcai földalatti korlát összegányolásához

A BKV-figyelő február 10-én foglalkozott a Földalatti Bajzai utcai korlátjaival. Mint azt akkor megírtuk, két Opel személyautó ütközött még tavaly a metró feljáratánál, és az egyik jármű a korlát nagy részét kitörte. Az üggyel kapcsolatban azt sikerült megtudnunk, hogy a díszes korlátokat újra kell gyártani, emiatt nem tudták több hónap alatt pótolni.



Olvasónk, Városjáró a helyszínen járt, és a lent látható képeket követte el néhány napja. Közel egy év kellett ahhoz, hogy pótolják a korlátot, és ez az egy év alatt csak erre az undorító munkára futotta. Neveket akarok hallani!

21 Tovább

Felnyársalhatja az autóst az életveszélyes korlát az Astoriánál

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket a fent látható képre, melyet az Élőben a városból Facebook lapján talált. A képen látható korlát beépítését évekkel ezelőtt tiltották be, mert egy balesetnél a személygépkocsinál a felső rúd pont fejmagasságban van. Így egyből fel is nyársalja az autóst. Ezért kezdték az egyben hajlított korlátokat használni, -olvasható a Facebook oldalon. Mint megtudtuk, a Budapesti Közlekedési Központot is tájékoztatták a problémáról, ahonnan ígéretet kaptak az új korlátok cseréjére.

Azt sajnos nem sikerült megtudnunk, hogy ki és milyen megfontolásból engedélyezte a betiltott korlátok kihelyezését.

16 Tovább

Ki kell tiltani a kutyákat a belvárosból?

Az ebadó kapcsán kicsit körülnéztem a neten, akkor találtam rá az Urbanista blog bejegyzésére, melyben a kutyák belvárosból való kitiltását vetette fel az egyik olvasó. Az indok egyszerű: zavarja a kutyaszar és a büdös, és ez valljuk be, érthető.



A város kutyatartók a kutyaszar felszedést illetően három csoportra oszthatók. Vannak, akik sosem hajolnak le a csomagért, otthagyják a járdán, az autók között, mindenhol és emiatt egyáltalán nem érzik kellemetlenül magukat. Vannak, akik felszednék, csak nincs mivel, ugyanis a belvárosi önkormányzatok nem tesznek ki zacskókat, holott a helyük megvan. És vannak olyanok, akik vesznek zacskót és használják is amikor kell. Ugye nem árulok el nagy titkot ha elmondom, hogy az utóbbiak vannak a legtöbben, és az előbbiek a legkevesebben. Mint minden csoportban, itt is van pár tucat felelőtlen hülye, akik miatt beszólogatnak a több ezer értelmesnek, és akik miatt egyesek úgy néznek a belvárosi kutyatartókra, mint a véres rongyra.

66 Tovább

Trükkös rokkant parkoló a IX. kerületben

Olvasónk, Kornél egy érdekesen elhelyezett rokkant parkoló miatt fordult a Budapest-figyelőhöz. Mint írja, a Bakáts tér és a Knézich utca sarkán lévő parkoló van is, meg nincs is, ugyanis a tábla évek óta fordítva van kihelyezve, a felfestés pedig alig látszik. Részletek a levélben. Ha van hasonló észrevételetek, küldjétek bátran a budapestfigyelo@gmail.com címre!

Tisztelt Budapest-figyelő!

A visszás helyzet, amire fel szeretném hívni az illetékesek figyelmét a IX. kerületben fedezhető fel. A Bakáts tér és a Knézich utca sarkán. Mint az a mellékelt fotón is látszik, a Knézich utca a tér felé egyirányú, ott is van a behajtani tilos tábla.


0 Tovább

Névváltoztatási dömping: Rákóczi híd lesz a Lágymányosi hídból

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés Tarlós István javaslatát, így huszonhat közterület neve megváltozik Budapesten. A Moszkva tér Széll Kálmán tér lesz, a Lágymányosi hidat Rákóczi hídnak nevezik át, közterületet neveznek el Illyés Gyuláról, Wass Albertről, Görgey Artúrról, Sinkovits Imréről és Mansfeld Péterről is. A Margit híd budai hídfőjénél lévő parkot pedig Elvis Presleyről nevezik el, olvasható az [origo] hírportálon.

Huszonhat budapesti közterület kap új nevet, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a képviselők 21 igen és 3 nem szavazat mellett elfogadták Tarlós István főpolgármester előterjesztését. Az MSZP-frakció nem vett részt a szavazásban, az LMP pedig nemmel voksolt a javaslatra.

Tarlós István előterjesztésében egyebek mellett arra emlékeztetett, hogy a legutóbbi rendeletmódosítás értelmében 25-ről 5 évre csökkentették az időbeli korlátozást a személyekről történő elnevezések esetén. Ezzel, mint írta, lehetőség nyílt arra, hogy az Aranycsapat elhunyt tagjairól, írókról, színészekről is elnevezzenek közterületeket.

5 Tovább

Tényleg büntetni kell a kukázást?

Budapest VIII. kerülete 2011. január 1-ével bünteti a kukázást, ezzel csatlakozva ahhoz a több mint 50 önkormányzathoz ahol hasonló rendeletek vannak hatályban. A Lehet Más a Politika cinikusnak tartja ezt a szabályozást, amely nem tesz mást, mint kriminalizálja a szegénységet, belerúg a védtelenekbe ahelyett, hogy a valós problémát próbálná kezelni - írja közleményében a párt.

9 Tovább
«
12

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek