Olvasónk, Károly a Budapesti Városvédők Egyesületének tagja az alább olvasható panaszával fordult a Budapest-figyelő bloghoz. A héten sétált végig az Andrássy úton, és ezen a turisták által látogatott helyen katasztrofális állapotokkal találta szemben magát. Levelében a csikkektől és a kutyapiszoktól láthatatlan zöldszigetekről, a rossz állapotú padokról, és az Andrássyn ürítő hajléktalanokról is ír:

Tisztelt Budapest-figyelő blog!

Vidéki létemre tagja vagyok a Budapesti Városvédők Egyesületének, természetesen ennek az oka, hogy imádom gyönyörű Fővárosunkat.

Mindig nagy örömet okoz,ha fejlődést tapasztalok,ugyanakkor bántóan hat,ha szándékos rongálást vagy nemtörődömséget tapasztalok. Miért bátorkodom Önöknek e-mailt küldeni? A héten végig mentem a lepusztult állapotában is mindenkit lenyűgöző, a világörökség részét is képező gyönyörű Andrássy úton. Sajnos az épületek felújítására még biztosan évtizedekig is várnunk kell, ugyanakkor azért már most tenni lehetne ,a közérzetünk javítása céljából. -Az Oktogon és a Körönd közötti szakaszon az eldobott csikkektől és kutyapiszoktól alig látszó zöldterületet- sürgősen rendbe kéne tenni.