Tegnap "Megfeledkeztek a mozgáskorlátozottakról a MOM Művház felújításakor" címmel megjelent bejegyzésünkre Hambuch Gerda, a MOM Kulturális Központ ügyvezető igazgatója az alább olvasható levélben reagált. Facebookon megjelent hozzászólásokat kiemelve azért illettük kritikával a teljes felújított, és most átadott intézményt, mert az esélyegyenlőség szabályait nem vették figyelembe, és a babakocsival illetve a kerekesszékkel közlekedő látogatók csak segítséggel tudnak bejutni az intézménybe.

Mint az a válaszból kiderül, az épületbe tényleg csak a portás segítségével tudnak bejutni a rászorulók, azonban a külön bejáratot éjjel-nappal figyelik, tehát a mozgássérültek viszonylag hamar bejutnak az épületbe. Kíváncsiak vagyunk, hogy ez hogy fog működni a valóságban.

Tisztelt Gál Mihály!

A MOM Kulturális Központ a - a bejegyzésben csupán becenevén említett "MOM Művház" - teljeskörűen akadálymentesített épület, mely épületben ezidáig és természetesen ezután is kiemelt figyelmet kapnak a kisgyermekes anyukák illetve a mozgásukban korlátozott emberek.