Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Forgóóra vagy reklámoszlop épül a Nyugati téren?

Átalakul a budapesti Nyugati tér forgóórája: a népszerű találkozóhely megjelenítőjének elavult izzóit takarékos, és látványosabb grafikák megjelenítésére is alkalmas színes LED-ek váltják fel. Az új óra az aktuális névnapokról is tájékoztatja majd a járókelőket, hamarosan pedig ingyenes internetet is kínál majd nekik, -olvasható az origo hírportálon.

Az évtizedek alatt az óra műszaki állapota olyannyira leromlott, hogy már nem lehetett értelmezni a rajta futó információkat, ezért az áruház kikapcsolta azt, a nyáron pedig az acélszerkezetéig visszabontották a berendezést. Az órát üzemeltető Skála Metró Kft. akkor úgy nyilatkozott, hogy a berendezést szponzorok segítségével akarják felújítani, kiépítésének több millió forintra rúgó költségeit végül a Samsung cég magyarországi képviselete finanszírozta.

Az óra a közeljövőben nem csupán egyszerű szövegeket, hanem egyszerűbb grafikákat, mozgó ábrákat is meg tud jeleníteni jó minőségben, mivel felbontása aránylag nagy, 1312x64 darab képpontból áll, így nem csak az aktuális időt és hőmérsékletet, hanem a névnapokat is kijelzi majd. Ha ezek az információk kétszer körbefutottak a hengerforma kijelzőn, a Samsung logóját vagy egyéb promóciós ábráját fogja megjeleníteni színesben. A Samsung szerint nem reklámszlogenek vagy hirdetések, hanem a cég logóját tartalmazó imázsépítő képek fognak megjelenni az órán, amelyek nem lesznek irritálóak a járókelők számára.

Én személy szerint örülök, hogy az óra újból működik, és örülök neki, hogy modernizálták. Már csak abban kell bíznunk, hogy nem reklámoszlopként, hanem valóban óraként fog működni.

3 Tovább

Bármikor felborulhat a kispesti „Stefánia” toronydaru?


Körülbelül hat éve áll Kispest központjában egy toronydaru, mely az ott élők szerint balesetveszélyes. Mint ismeretes, 2004 februárjában tették le az ott épülő Stefánia Ház alapkövét, az építkezés 2004 nyarán kezdődött. A két épületből álló komplexum azonban sosem készült el, ugyanis a beruházó csődbe ment, és külföldre távozott. Legutóbb 2010-ben volt szó a fejlesztésről, amikor Kispest önkormányzata a terület tulajdonosával betemettette az alépítményt, az úgynevezett „Kossuth téri  gödröt”, mert az szerintük életveszélyes volt.

Már csak egy valami emlékezteti a kerületi lakosokat az el nem készült komplexumra, a Stefánia-toronydaru. A kerület központjában hat éve álló vasszerkezet a kerületi lakosok szerint balesetveszélyes, ugyanis jelentősebb karbantartást az elmúlt években egyáltalán nem végeztek rajta. Sokan attól tartanak, hogy a már megszokottnak számító nagy viharok egyike egyszer felborítja a darut.

Megkeressük a kerület polgármesterét, és megpróbálunk utánajárni annak, milyen állapotban van a toronydaru, és mikor tervezik elbontani.

13 Tovább

Teljesen akadálymentes a MOM Művelődési Központ az intézmény igazgatója szerint

Tegnap "Megfeledkeztek a mozgáskorlátozottakról a MOM Művház felújításakor" címmel megjelent bejegyzésünkre Hambuch Gerda, a MOM Kulturális Központ ügyvezető igazgatója az alább olvasható levélben reagált. Facebookon megjelent hozzászólásokat kiemelve azért illettük kritikával a teljes felújított, és most átadott intézményt, mert az esélyegyenlőség szabályait nem vették figyelembe, és a babakocsival illetve a kerekesszékkel közlekedő látogatók csak segítséggel tudnak bejutni az intézménybe.

Mint az a válaszból kiderül, az épületbe tényleg csak a portás segítségével tudnak bejutni a rászorulók, azonban a külön bejáratot éjjel-nappal figyelik, tehát a mozgássérültek viszonylag hamar bejutnak az épületbe. Kíváncsiak vagyunk, hogy ez hogy fog működni a valóságban.

Tisztelt Gál Mihály!

A MOM Kulturális Központ a - a bejegyzésben csupán becenevén említett "MOM Művház" - teljeskörűen akadálymentesített épület, mely épületben ezidáig és természetesen ezután is kiemelt figyelmet kapnak a kisgyermekes anyukák illetve a mozgásukban korlátozott emberek.

2 Tovább

Megfeledkeztek a mozgáskorlátozottakról a MOM Művház felújításakor

A rámpa nélküli főbejárat - Fotó: Fővárosi blog

"Elkészült a MOM Művelődési ház. Felháborító és szégyen, hogy se a kismamákra, se a mozgássérültekre nem gondoltak. A régi rámpát ugyanis nem helyezték vissza, így se babakocsival se kerekesszékkel nem lehet bemenni a főbejáratnál. Pedig törvényileg kötelező az akadálymentesítés."

8 Tovább

Megfeledkeztek a mozgáskorlátozottakról a MOM Művház felújításakor

A rámpa nélküli főbejárat - Fotó: Fővárosi blog

"Elkészült a MOM Művelődési ház. Felháborító és szégyen, hogy se a kismamákra, se a mozgássérültekre nem gondoltak. A régi rámpát ugyanis nem helyezték vissza, így se babakocsival se kerekesszékkel nem lehet bemenni a főbejáratnál. Pedig törvényileg kötelező az akadálymentesítés."

0 Tovább

Balesetveszélyes zebra az Astoriánál

A józanésznek hála Budapest nagyobb csomópontjain végre nem csak az aluljárókon át lehet közlekedni, hanem a felszínen is, így végre nem kell lépcsőznünk sem az Astoriánál sem Ferenc körútnál, ha át akarunk kelni az úton, vagy ha meg szeretnénk közelíteni a villamosmegállót. Olvasónk is örül ennek a kezdeményezésnek, de nem érti, hogy egy frissen átadott csomóponton miért nem működnek még a közlekedési lámpák. Olvasónk levele a kép alatt olvasható.

34 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek