Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Forgóóra vagy reklámoszlop épül a Nyugati téren?

Átalakul a budapesti Nyugati tér forgóórája: a népszerű találkozóhely megjelenítőjének elavult izzóit takarékos, és látványosabb grafikák megjelenítésére is alkalmas színes LED-ek váltják fel. Az új óra az aktuális névnapokról is tájékoztatja majd a járókelőket, hamarosan pedig ingyenes internetet is kínál majd nekik, -olvasható az origo hírportálon.

Az évtizedek alatt az óra műszaki állapota olyannyira leromlott, hogy már nem lehetett értelmezni a rajta futó információkat, ezért az áruház kikapcsolta azt, a nyáron pedig az acélszerkezetéig visszabontották a berendezést. Az órát üzemeltető Skála Metró Kft. akkor úgy nyilatkozott, hogy a berendezést szponzorok segítségével akarják felújítani, kiépítésének több millió forintra rúgó költségeit végül a Samsung cég magyarországi képviselete finanszírozta.

Az óra a közeljövőben nem csupán egyszerű szövegeket, hanem egyszerűbb grafikákat, mozgó ábrákat is meg tud jeleníteni jó minőségben, mivel felbontása aránylag nagy, 1312x64 darab képpontból áll, így nem csak az aktuális időt és hőmérsékletet, hanem a névnapokat is kijelzi majd. Ha ezek az információk kétszer körbefutottak a hengerforma kijelzőn, a Samsung logóját vagy egyéb promóciós ábráját fogja megjeleníteni színesben. A Samsung szerint nem reklámszlogenek vagy hirdetések, hanem a cég logóját tartalmazó imázsépítő képek fognak megjelenni az órán, amelyek nem lesznek irritálóak a járókelők számára.

Én személy szerint örülök, hogy az óra újból működik, és örülök neki, hogy modernizálták. Már csak abban kell bíznunk, hogy nem reklámoszlopként, hanem valóban óraként fog működni.

3 Tovább

Hónapokig tartó egymásra mutogatás után cserélték a Dózsa György úti akna fedelét

Június 6-án írtunk a Dózsa György úti aknafedélről, mellyel kapcsolatban Városjáró olvasónk hónapokat levelezett az FKF Zrt-vel. A Budapesti Közlekedési Központ a Budapest-figyelő bejegyzése alapján felkereste a BKV-t és a közterület fenntartót, és kiderült, hogy a két társaság tavaly december óta egymásra mutogat, mert szerintük nem az ő feladatuk a fedél cseréje. A BKK végül a BKV-nak osztotta ki ezt a feladatot, úgyhogy végre megszüntették a balesetveszélyt. Ha hasonló észrevételetek van, küldjétek el bátran a budapestfigyelo@gmail.com címre, megpróbálunk segíteni!

Tisztelt Budapest-figyelő!

Az alábbiakban olvashatja a BKK válaszait az 2011. június 6-án megjelent "Nem foglalkozik a lakossági panaszokkal az FKF Zrt.?" című cikkre reagálva.

"A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai egy állampolgári bejelentés nyomán tavaly decemberben jelezték a BKV számára, hogy az egyik megállóban lévő akna fedlapja veszélyes lehet az utazókra. Mindkét cég úgy tartotta, a másik fél illetékessége az akna fedlapja és annak javítása, majd a hónapokon át tartó levelezgetés során sem sikerült gazdát találni az aknának.

4 Tovább

Nyitott elektromos doboz borzolja a kedélyeket a Széll Kálmán téren

A fenti képet olvasónk, KekPafrany készítette a 22-es busz Széll Kálmán téri megállójában. Mint írja, nem tudja, hogy az ajtó nélküli dobozok kábelei feszültség alatt vannak-e, minden esetre ijesztő, hogy mindenki számára hozzáférhetőek. A hibáról a Budapest-figyelő tájékoztatta a BKV-t illetve az elektromos műveket is, bízva abban, hogy letakarják, vagy ha már nincs szükség rá, leszerelik a dobozt.

Hasonló észrevételed van? Várjuk leveled a budapestfigyelo@gmail.com címre!

4 Tovább

Felnyársalhatja az autóst az életveszélyes korlát az Astoriánál

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket a fent látható képre, melyet az Élőben a városból Facebook lapján talált. A képen látható korlát beépítését évekkel ezelőtt tiltották be, mert egy balesetnél a személygépkocsinál a felső rúd pont fejmagasságban van. Így egyből fel is nyársalja az autóst. Ezért kezdték az egyben hajlított korlátokat használni, -olvasható a Facebook oldalon. Mint megtudtuk, a Budapesti Közlekedési Központot is tájékoztatták a problémáról, ahonnan ígéretet kaptak az új korlátok cseréjére.

Azt sajnos nem sikerült megtudnunk, hogy ki és milyen megfontolásból engedélyezte a betiltott korlátok kihelyezését.

16 Tovább

Balesetveszélyes zebra az Astoriánál

A józanésznek hála Budapest nagyobb csomópontjain végre nem csak az aluljárókon át lehet közlekedni, hanem a felszínen is, így végre nem kell lépcsőznünk sem az Astoriánál sem Ferenc körútnál, ha át akarunk kelni az úton, vagy ha meg szeretnénk közelíteni a villamosmegállót. Olvasónk is örül ennek a kezdeményezésnek, de nem érti, hogy egy frissen átadott csomóponton miért nem működnek még a közlekedési lámpák. Olvasónk levele a kép alatt olvasható.

34 Tovább

Elindult a Budapest-figyelő blog

Hosszas készülődés és sok háttérmunka után a mai napon elindult a BKV-figyelő testvérblogja, a budapesti lakosok érdekeit védő Budapest-figyelő blog. Hogy miről is lesz itt szó, és miről fognak szólni a bejegyzéseink, az alábbiakban megtudhatod:

Budapesten járva minden nap találkozunk olyan kisebb-nagyobb problémákkal, melyek megnehezítik az életünket. Széttörött, mozgó utcakövek, betört aknafedelek, soha meg nem épült járdák és parkok, széttört, hiányzó padok, parkoló hiányában a járdán várakozó autósok, elfoglalt, rossz minőségű bicikli utak, életveszélyes lámpaoszlopok, balesetveszélyes járdák és épületek, kivilágítatlan aluljárók, lámpa hiányában balesetveszélyes átjárók, ritkán ürített szemetesek. Ezek csak néhány problémák azok közül, amik egy átlagos pesti lakos életét bosszússá teszik minden nap. A Budapest-figyelőn ilyen, és ezekhez hasonló problémákkal fogunk foglalkozni, mi ugyanis tudjuk, hogy egyes panaszokkal melyik önkormányzathoz, melyik hatósághoz kell fordulni, és a problémák publikálása után az utóéletüket is követni fogjuk.

6 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek