Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teljesen akadálymentes a MOM Művelődési Központ az intézmény igazgatója szerint

Tegnap "Megfeledkeztek a mozgáskorlátozottakról a MOM Művház felújításakor" címmel megjelent bejegyzésünkre Hambuch Gerda, a MOM Kulturális Központ ügyvezető igazgatója az alább olvasható levélben reagált. Facebookon megjelent hozzászólásokat kiemelve azért illettük kritikával a teljes felújított, és most átadott intézményt, mert az esélyegyenlőség szabályait nem vették figyelembe, és a babakocsival illetve a kerekesszékkel közlekedő látogatók csak segítséggel tudnak bejutni az intézménybe.

Mint az a válaszból kiderül, az épületbe tényleg csak a portás segítségével tudnak bejutni a rászorulók, azonban a külön bejáratot éjjel-nappal figyelik, tehát a mozgássérültek viszonylag hamar bejutnak az épületbe. Kíváncsiak vagyunk, hogy ez hogy fog működni a valóságban.

Tisztelt Gál Mihály!

A MOM Kulturális Központ a - a bejegyzésben csupán becenevén említett "MOM Művház" - teljeskörűen akadálymentesített épület, mely épületben ezidáig és természetesen ezután is kiemelt figyelmet kapnak a kisgyermekes anyukák illetve a mozgásukban korlátozott emberek.

2 Tovább

Megfeledkeztek a mozgáskorlátozottakról a MOM Művház felújításakor

A rámpa nélküli főbejárat - Fotó: Fővárosi blog

"Elkészült a MOM Művelődési ház. Felháborító és szégyen, hogy se a kismamákra, se a mozgássérültekre nem gondoltak. A régi rámpát ugyanis nem helyezték vissza, így se babakocsival se kerekesszékkel nem lehet bemenni a főbejáratnál. Pedig törvényileg kötelező az akadálymentesítés."

8 Tovább

Csupán csak egy év kellett a Bajza utcai földalatti korlát összegányolásához

A BKV-figyelő február 10-én foglalkozott a Földalatti Bajzai utcai korlátjaival. Mint azt akkor megírtuk, két Opel személyautó ütközött még tavaly a metró feljáratánál, és az egyik jármű a korlát nagy részét kitörte. Az üggyel kapcsolatban azt sikerült megtudnunk, hogy a díszes korlátokat újra kell gyártani, emiatt nem tudták több hónap alatt pótolni.



Olvasónk, Városjáró a helyszínen járt, és a lent látható képeket követte el néhány napja. Közel egy év kellett ahhoz, hogy pótolják a korlátot, és ez az egy év alatt csak erre az undorító munkára futotta. Neveket akarok hallani!

21 Tovább

A polgármester segítségét kéri a Budapest-figyelő az újpalotai hajléktalan-helyzet miatt

ZegZug a belvárosi kutyatartásról szóló bejegyzés hozzászólásai között vetett fel egy olyan problémát, mellyel újpalotai útjaim során én is találkoztam. Olvasónk arra panaszkodik, hogy a panelházak között és a 173-as busz végállomásánál annyi a hajléktalan, hogy a helyzet már tarthatatlan. Nem csupán a hontalanok jelenléte zavarja az ott lakókat, hanem inkább az ordibálás, a szemetelés, a fák tövében való vizelés, a bokrok alatti székletürítés az, ami tarthatatlanná teszi a helyzetet.

Úgy tudjuk, hogy a közelben lakók még sosem találkoztak itt közterület-felügyelőkkel, úgyhogy megkerestük a kerület polgármesterét, valamint a Fővárosi Közterület-felügyeletet, és azonnali intézkedést kértünk.

Életkép Újpalotán: Hiába a szemétkosár, mellette több a szemét, mint benne.

Nem csak Újpalotán, Zuglóban is komoly gondot jelentenek a hajléktalanok. Erzsébet a kerület Facebook oldalán írt arról az emberről, aki nyolcadik éve lakok a Olasz Nagykövetség előtti padon lakik, és ott is végzi a dolgát. A kerületi rendőrség tehetetlen, a hajléktalan pedig semmilyen segítséget nem fogad el. Megkerestük Zugló polgármesterét is, várjuk a válaszát.

Erzsébet bejegyzése:

"A Stefánia úton az Olasz nagykövetség előtt a padon lakik egy hajléktalan 8 éve. Minden reggel hajléktalan találkozó van itt a trolimegálló mellett, 3-an 4-en összegyűlnek és isznak kifulladásig. A pad alá vizelnek és hánynak, tulajdonképpen minden nap és iszonyú bűz van a környezetükben. Én kétszer is szóltam a kerületi kapitányságon, akkor kimentek, de csak pár órára mentek arrébb, majd minden ott folytatódik ahol abbahagyták... Kérem, ha lehet tegyenek valamit. Én már vettem téli bőrcipőt a hajléktalannak, szereztem közmunkát és munkásszállást, de nem fogadta el :-("

2 Tovább

Képtelenek pótolni az ellopott csatornafedelet a Dévényi utcában

A fent látható képet olvasónk, Károly készítette a XIII. kerületi Dévényi utcában a Kerekes utcai kereszteződésnél. Mint az a felvételen is látható, a járdáról valakik ellopták a csatornafedelet, amit az arra járók egy szőnyegdarabbal pótoltak, nehogy az arra járó gyalogosok és kerékpárosok kitörjék a nyakukat. A hiányosságra felhívtuk az illetékesek figyelmét, bízunk benne, hogy hamarosan pótolják a hiányzó fedelet.

4 Tovább
12
»

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek