Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rendezetlen járdahasználat a János kórház mellett - avagy autók kontra gyalogosok


Januárban
 a Városjáró Blog segítségért fordult több fővárosi hivatalhoz és szervhez a Szt. János Kórház mellett futó Diós árok páratlan oldalának parkolási szabályozatlansága miatt. A parkírozó gépkocsik ugyanis rendszeresen rálógtak a gyalogosfelületekre, a várakozás rendje pedig hivatalosan évek óta nem szabályozott - csupán a szokásjog és a Centrum Parkoló Kft. automatái adnak valamiféle iránymutatást.

A megkeresésére egyedül a Fővárosi Önkormányzattól érkezet visszajelzés. Kiderült, hogy a gyalogosokat védő korlátsor korszerűtlen és elhanyagolt, valamint hiányoznak a területen meghonosodott halszálkás várakozást engedélyező útburkolati jelek és KRESZ táblák is. A probléma megoldása érdekében a Főváros február végén felkérte a területért felelős Hegyvidéki Önkormányzatot a hiánypótló munkák elvégzésére. 

A felkérésre azonban a XII. kerület hosszú hónapokon át nem reagált. Többszöri levélváltás árán végül július végén kezdték magukénak érezni a feladatot, és írásos ígéretet tettek rá, hogy szeptember végéig az FKF Zrt-vel kitábláztatják a parkolást, gondoskodnak a felfestésről, valamint a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében kiépítik a hiányolt U-korlátsort is.

Október 6-án készült legfrissebb képeink tanúbizonysága szerint azonban - bár a nyáron megadott határidő lejárt - máig nem valósultak meg a szükséges intézkedések. Se KRESZ tábla, se felfestés, sem új korlát.

A Budapest-figyelő blogja ezúton megpróbálja felkarolni az ügyet, hátha beindulhat végre ténylegesen is a kerületi munka. S rendeződhet végre a Szt. János Kórház melletti gyalogosközlekedés problémája. A megoldás kulcsa - minden bizonnyal - a Hegyvidéki Önkormányzat kezében van.  

0 Tovább

Hetekig foglalta a parkolóhelyeket az otthagyott sitt a Szentkirályi utcában

Az alább látható képeket a Szentkirályi utcában készítettem a padka felújítása utáni második héten. Nem tudom, hogy a szemét még ott van-e, de nem értem, hogy a kivitelező miért nem viszi el a sittet közvetlenül a munka végeztével? Miért kell erre 2-3-4 hetet várni? Hátha elviszi helyettük más?

Ha tudtok még ilyen elhagyott szemétkupacokról, akkor írjatok a budapestfigyelo@gmail.com címre!

2 Tovább

Megoldódott a IX. kerületi rokkant parkoló ügye

A Budapest-figyelő egy olvasói levél nyomán körülbelül egy hónapja számolt be arról, hogy a IX. kerületi Bakáts tér és a Knézich utca sarkán lévő parkoló van is, meg nincs is, ugyanis a tábla évek óta fordítva van kihelyezve, a felfestés pedig alig látszik. Úgy látszik, hogy a bejegyzésünk eljutott az illetékesekhez, ugyanis kihelyeztek még egy táblát, és az aszfaltjelzést is pótolták:

9 Tovább

Parkoló az egész város: LIE-746

„Parkoló az egész város” rovatunk első főszereplője a LIE-746 rendszámú Volvo C30 vezetője, aki úgy gondolta, hogy joga van megállni a frissen felújított Március 15. tér új bicikliútján. A képért köszönet fhmen-nek!

Ebben a rovatban olyan bunkó autósokat igyekszünk összegyűjteni, akik a KRESZ és az együttélés alapszabályait figyelmen kívül hagyják, és gyakorlatilag szarnak az embertársaikra. Képeket a budapestfigyelo@gmail.com címre várunk!

8 Tovább

Megfeledkeztek a mozgáskorlátozottakról a MOM Művház felújításakor

A rámpa nélküli főbejárat - Fotó: Fővárosi blog

"Elkészült a MOM Művelődési ház. Felháborító és szégyen, hogy se a kismamákra, se a mozgássérültekre nem gondoltak. A régi rámpát ugyanis nem helyezték vissza, így se babakocsival se kerekesszékkel nem lehet bemenni a főbejáratnál. Pedig törvényileg kötelező az akadálymentesítés."

8 Tovább

Megfeledkeztek a mozgáskorlátozottakról a MOM Művház felújításakor

A rámpa nélküli főbejárat - Fotó: Fővárosi blog

"Elkészült a MOM Művelődési ház. Felháborító és szégyen, hogy se a kismamákra, se a mozgássérültekre nem gondoltak. A régi rámpát ugyanis nem helyezték vissza, így se babakocsival se kerekesszékkel nem lehet bemenni a főbejáratnál. Pedig törvényileg kötelező az akadálymentesítés."

0 Tovább

Trükkös rokkant parkoló a IX. kerületben

Olvasónk, Kornél egy érdekesen elhelyezett rokkant parkoló miatt fordult a Budapest-figyelőhöz. Mint írja, a Bakáts tér és a Knézich utca sarkán lévő parkoló van is, meg nincs is, ugyanis a tábla évek óta fordítva van kihelyezve, a felfestés pedig alig látszik. Részletek a levélben. Ha van hasonló észrevételetek, küldjétek bátran a budapestfigyelo@gmail.com címre!

Tisztelt Budapest-figyelő!

A visszás helyzet, amire fel szeretném hívni az illetékesek figyelmét a IX. kerületben fedezhető fel. A Bakáts tér és a Knézich utca sarkán. Mint az a mellékelt fotón is látszik, a Knézich utca a tér felé egyirányú, ott is van a behajtani tilos tábla.


0 Tovább

Büntetlenül rombolható az új Markusovszky park

Egy kicsit kalandosra sikerült a ma esti sétám, ugyanis a Markusovszky térre rendőröket kellett hívnom négy romboló fiatal miatt. Elöljáróban: a rongálók szabadon távoztak, én pedig meg lettem fenyegetve.

A Budapest-figyelő első bejegyzésében írtam nektek a IX. kerületi Markusovszky térről, amit tavaly év végén újítottak fel. Az új térnek ez az első tavasza, de már most látszik rajta, hogy ha a kerület nem keményít be, akkor 2012 tavaszán már nem lesz mit kinyitni. Ahogy azt írtam a hét elején a parkot biztonsági őr védi reggel 8 és este 8 között, éjszaka azonban teljesen őrizetlen. Ez pedig hatalmas hiba, ugyanis a rongálások nem napközben történnek, amikor tele a park hanem éjszaka, zárás után, amikor nincs kint senki. Mivel a különböző játszóterek és a focipálya 20 óra után zárva van, sokan átmásszák a kerítéseket, ami a silány minőségű, "gyors építésű" kerítésen meg is látszik.

5 Tovább

Kifolyik a szemét a Markusowszky téri kukákból

"Az Üllői út és Köztelek utca sarkán a Markusowszky tér egyike Belső Ferencváros kisszámú zöld szigeteinek. A tér utca felőli szegélyén lévő parkolóban autótulajdonosok vívnak elkeseredett pozícióharcot a környék utolsó ingyenes helyeiért, a kissé távolabb álló Iparművészeti Múzeum látványát egy magas tűzfal csúfítja el, az elavult, kutyapiszkos játszótereket egy udvar rogyadozó téglakerítése határolja. A tér a Kultiplex graffitikkel tarkázott oldalfala mentén L-alakban kifut a Kinizsi utcára is. Az éj leszálltával pedig padokon a napot múlató hajléktalanokhoz belőtt drogosok csatlakoznak." -Írta a Markusowszky térről a Ferencvárosi Önkormányzat még 2007 őszén.

A tér hosszas huzavona után a a kerület tulajdonába került, és 2010-ben teljesen fel is újították. A térről teljesen eltűntek a hajléktalanok és a drogosok, helyüket napközben a gyerekek és a sportoló fiatalok vették át, esténként pedig csak a kutyásokkal találkozni. A Kultiplexből kiszűrődő zajra az itt élők már nem is emlékeznek, éjszakánként már csak az Üllői úton elhaladó éjszakai buszok zavarják a csendet. Az új őrzött parkban egy műfüves focipálya, egy gyermek és egy tinédzser játszótér kapott helyet, valamint egy zárt kutyafuttatót is építettek. Valóban szép lett és modern, a kerületben élőknek is tetszik az új park. Olyannyira, hogy délutánonként és hétvégenként mozdulni sem lehet, annyira tele van. Ekkora érdeklődésre valószínűleg sem a Ferencvárosi Önkormányzat, sem az FKF nem készült, ugyanis a takarítás és a hulladékgyűjtő edények ürítése szervezetlennek tűnik. Hiába az idelátogatók igyekezete, sokszor már délelőtt megtelnek a szemetesek, a szél pedig szétszórja a parkban a könnyebb hulladékokat. A kutyafuttatón lévő edényt sem ürítik csak hetente kétszer-háromszor, ez pedig higiéniai problémákat is felvet. Vajon miért jelent problémát a hulladék elszállításának megszervezése?

5 Tovább

Elindult a Budapest-figyelő blog

Hosszas készülődés és sok háttérmunka után a mai napon elindult a BKV-figyelő testvérblogja, a budapesti lakosok érdekeit védő Budapest-figyelő blog. Hogy miről is lesz itt szó, és miről fognak szólni a bejegyzéseink, az alábbiakban megtudhatod:

Budapesten járva minden nap találkozunk olyan kisebb-nagyobb problémákkal, melyek megnehezítik az életünket. Széttörött, mozgó utcakövek, betört aknafedelek, soha meg nem épült járdák és parkok, széttört, hiányzó padok, parkoló hiányában a járdán várakozó autósok, elfoglalt, rossz minőségű bicikli utak, életveszélyes lámpaoszlopok, balesetveszélyes járdák és épületek, kivilágítatlan aluljárók, lámpa hiányában balesetveszélyes átjárók, ritkán ürített szemetesek. Ezek csak néhány problémák azok közül, amik egy átlagos pesti lakos életét bosszússá teszik minden nap. A Budapest-figyelőn ilyen, és ezekhez hasonló problémákkal fogunk foglalkozni, mi ugyanis tudjuk, hogy egyes panaszokkal melyik önkormányzathoz, melyik hatósághoz kell fordulni, és a problémák publikálása után az utóéletüket is követni fogjuk.

6 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek