Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha nem tudják felborítani akkor felgyújtják a szelektív hulladékgyűjtőket

Budapest minden pontján problémát okoznak azok a gyűjtögetők, akik a visszaváltható üvegek valamint a fémdobozok miatt feldöntik, kiborogatják a szelektív hulladékgyűjtőket, majd dolguk végeztével a szemetet a kukák mellett hagyva távoznak a helyszínről.

A XIII. kerületben nem törődtek bele a dologba, felvették a harcot a rongálókkal. Korláttal kerítették közbe a hulladékgyűjtő edényeket, ugyanis rájöttek, hogy így nem tudják kiborítani őket. Ez a gyűjtögetőknek látszólag nem tetszett, ugyanis a Szegedi út - Hajdú utca sarkán, az Országbíró utca, valamint az Üteg utcában lévő konténereket is felgyújtották, majd amit tudtak, elvittek belőle. A fenti felvételen a Szegedi úti felgyújtott gyűjtőláda látható, amit Tomeczné örökített meg.

Van egy hasonló történeted? Várjuk e-mailben: bkvfigyelo@gmail.com

17 Tovább

Büntetlenül rombolható az új Markusovszky park

Egy kicsit kalandosra sikerült a ma esti sétám, ugyanis a Markusovszky térre rendőröket kellett hívnom négy romboló fiatal miatt. Elöljáróban: a rongálók szabadon távoztak, én pedig meg lettem fenyegetve.

A Budapest-figyelő első bejegyzésében írtam nektek a IX. kerületi Markusovszky térről, amit tavaly év végén újítottak fel. Az új térnek ez az első tavasza, de már most látszik rajta, hogy ha a kerület nem keményít be, akkor 2012 tavaszán már nem lesz mit kinyitni. Ahogy azt írtam a hét elején a parkot biztonsági őr védi reggel 8 és este 8 között, éjszaka azonban teljesen őrizetlen. Ez pedig hatalmas hiba, ugyanis a rongálások nem napközben történnek, amikor tele a park hanem éjszaka, zárás után, amikor nincs kint senki. Mivel a különböző játszóterek és a focipálya 20 óra után zárva van, sokan átmásszák a kerítéseket, ami a silány minőségű, "gyors építésű" kerítésen meg is látszik.

5 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek