Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Három hete botladoznak a beszakadt aszfaltban a Thököly úti ház lakói

Szabolcs a VII. kerület Facebook oldalán panaszkodik arra, hogy a Thököly út 7. szám alatt lévő ház kapujánál beszakadt az aszfalt egy darabja, és azt az illetékesek 3 hete képtelenek kijavítani. A gondnok jelezte a hibát a ház üzemeltetőjének, aki értesítette az illetékeseket, de egyelőre nem történt semmi, csak a lyuk lett egyre nagyobb.

Néhány napja egy olvasónk panaszkodott arra, hogy az egyik forgalmas járdáról ellopott csatornafedelet képtelenek pótolni az illetékesek. Elnézve a belvárosi „várakozási időt”, egy hamar ott sem kerül a helyére a fedél…

2 Tovább

Tényleg büntetni kell a kukázást?

Budapest VIII. kerülete 2011. január 1-ével bünteti a kukázást, ezzel csatlakozva ahhoz a több mint 50 önkormányzathoz ahol hasonló rendeletek vannak hatályban. A Lehet Más a Politika cinikusnak tartja ezt a szabályozást, amely nem tesz mást, mint kriminalizálja a szegénységet, belerúg a védtelenekbe ahelyett, hogy a valós problémát próbálná kezelni - írja közleményében a párt.

9 Tovább

Elkirályutcásodott a Szabó Ervin tér és környéke

Tegnap délután a VIII. kerületi Ötpacsirta és Reviczky utca környékén volt dolgom. A lent látható képeket ezen a környéken, vagyis pontosabban a Budapesti Építészeti Kamara előtt és közvetlen közelében sikerült elkövetnem. Ahogy azt a kedves olvasók is látják, a 2002-ben felújított utca mára teljesen "elkirályutcásodott". Az utcakövek széttörtek, mozognak, billegnek, ez pedig nem csak bosszantó, balesetveszélyes is.

Az egészben az a legbosszantóbb, hogy a kövek megvannak, csak egy részük rongálódott meg, tehát egy kis anyagi ráfordítással és újraalapozással rendbe lehetne tenni a járdák burkolatát. Mivel az itt lakók szerint a helyzet már évek óta változatlan, valószínű, hogy a kerület igen is tud a problémáról, de magasról tesznek rá.

Miközben fotóztam egy idős nő jött oda hozzám, aki azt mesélte, hogy tavaly tavasszal pont itt (első kép) ficamította ki a bokáját. Elmondása szerint jelezte a problémát az önkormányzatnak, de a mai napig nem változott semmi a környéken.

Úgy gondolom, hogy ezen az utcák, valamint a Szabó Ervin tér is jó példa arra, hogy semmi értelme egy felújításnak, ha a kerület utána magára hagyja a teret, és egy fillért sem költenek a karbantartásra.

Ha láttok hasonlót, vagy a lakókörnyezetetekben is van hasonló bosszantó probléma, akkor fotózzatok és írjatok nekünk a budapestfigyelo@gmail.com címre!

7 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek