Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balesetveszélyes lépcső a Kelenföldi pályaudvaron

A lenti képeken lévő látvány fogadja azokat az embereket, akik a Volánbusz járatairól szeretnének átszállni a vasútra (jegypénztár felé), és akik erről szeretnék megközelíteni a 19-es és a 49-es villamosokat. A Kelenföldi pályaudvar (akkor még Etele tér) ezen részét 2000 környékén újították fel, de az ott közlekedő ismerőseim szerint ez a lépcső már legalább 5-6 éve így néz ki. Nem értem, hogy miért nem élt a megrendelő a garanciális jogaival, és miért nem javíttatta ki a hibát az elmúlt években.

3 Tovább

Ki nem tartja rendben a Kamaraerdei Ifjúsági Park környékét?

Olvasónk, SzilKa a Kamaraerdei Ifjúsági Park, Kamaraerdei úti kerítése mentén található dzsungel miatt fordult a Budapest-figyelőhöz. Mint azt az alább olvasható levelében írja, a járda mentén már azelőtt dzsungel feelingben lehet része bárkinek, hogy elérne az erdőig. Fejmagasságig lelógnak a faágak, 2 méteres gaz és parlagfű van a kerítés mentén, és a járda felére ráborulnak a bokrok.

Pont az ilyen problémák miatt kötelezik a XVIII. kerületi ingatlantulajdonosokat a járdák környékének rendbetartására. Mint azt a Budapest-figyelő megtudta, először csak levélben figyelmeztetik azokat a kerületi ingatlantulajdonosokat, akik nem tartják rendben a házuk előtt járdaszakaszt, füves területet, kertet. A közterület-felügyelet munkatársai először csak figyelmeztetnek a takarításra, a gyomtalanításra, a lelógó faágak metszésére vagy éppen a kaszálásra, majd a későbbiekben újra ellenőrzik a problémás területeket, és ahol nem történt változás, ott büntetést szabnak ki. A szabálysértésért akár 30 ezer forint büntetést is fizethet a trehány lakó.

1 Tovább

Ha nem tudják felborítani akkor felgyújtják a szelektív hulladékgyűjtőket

Budapest minden pontján problémát okoznak azok a gyűjtögetők, akik a visszaváltható üvegek valamint a fémdobozok miatt feldöntik, kiborogatják a szelektív hulladékgyűjtőket, majd dolguk végeztével a szemetet a kukák mellett hagyva távoznak a helyszínről.

A XIII. kerületben nem törődtek bele a dologba, felvették a harcot a rongálókkal. Korláttal kerítették közbe a hulladékgyűjtő edényeket, ugyanis rájöttek, hogy így nem tudják kiborítani őket. Ez a gyűjtögetőknek látszólag nem tetszett, ugyanis a Szegedi út - Hajdú utca sarkán, az Országbíró utca, valamint az Üteg utcában lévő konténereket is felgyújtották, majd amit tudtak, elvittek belőle. A fenti felvételen a Szegedi úti felgyújtott gyűjtőláda látható, amit Tomeczné örökített meg.

Van egy hasonló történeted? Várjuk e-mailben: bkvfigyelo@gmail.com

17 Tovább

Képtelenek pótolni az ellopott csatornafedelet a Dévényi utcában

A fent látható képet olvasónk, Károly készítette a XIII. kerületi Dévényi utcában a Kerekes utcai kereszteződésnél. Mint az a felvételen is látható, a járdáról valakik ellopták a csatornafedelet, amit az arra járók egy szőnyegdarabbal pótoltak, nehogy az arra járó gyalogosok és kerékpárosok kitörjék a nyakukat. A hiányosságra felhívtuk az illetékesek figyelmét, bízunk benne, hogy hamarosan pótolják a hiányzó fedelet.

4 Tovább

Gyorsan felejt a Fidesz: Megújíthatja az engedélyét a Zöld Pardon és a Café del Rio

"Molnár Gyula ideje alatt a Fidesz egyik slágertémája volt a Zöld Pardon működése körüli lakossági panaszáradat, illetve a korrupció-gyanú; mivel a hely a kerületnek a 70 millió forint forgalmi értékű terület használatért 10 milliót fizetett egy egész szezonra. Az igazság narancsszín bajnokai akkor ennek tízszeresét, 100 millió forintot követeltek minden évre. Az ősszel fölényes többségbe került városatyák gyorsan felejtenek: ma már ennek ötödével, 22 millióval is beérik" - közölte a Lehet Más a Politika annak kapcsán, hogy a XI. kerületi képviselőtestület döntése értelmében megújíthatja a Zöld Pardon és a Café del Rio közterület-használati engedélyét az önkormányzat.

A képviselők felhatalmazták az önkormányzatot a szerződések megkötésére és az engedélyek kiadására, amely október 31-ig szól. November 1-ig kötelességük az eredeti állapot helyreállítása, azaz a felépítmények bontása és a közterület parkosítása. A közterület rendezése után az önkormányzat országzászlót állít a területre.

31 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek