Olvasónk, Károly a Budapesti Városvédők Egyesületének tagja az alább olvasható panaszával fordult a Budapest-figyelő bloghoz. A héten sétált végig az Andrássy úton, és ezen a turisták által látogatott helyen katasztrofális állapotokkal találta szemben magát. Levelében a csikkektől és a kutyapiszoktól láthatatlan zöldszigetekről, a rossz állapotú padokról, és az Andrássyn ürítő hajléktalanokról is ír:

Tisztelt Budapest-figyelő blog!

Vidéki létemre tagja vagyok a Budapesti Városvédők Egyesületének, természetesen ennek az oka, hogy imádom gyönyörű Fővárosunkat.

Mindig nagy örömet okoz,ha fejlődést tapasztalok,ugyanakkor bántóan hat,ha szándékos rongálást vagy nemtörődömséget tapasztalok. Miért bátorkodom Önöknek e-mailt küldeni? A héten végig mentem a lepusztult állapotában is mindenkit lenyűgöző, a világörökség részét is képező gyönyörű Andrássy úton. Sajnos az épületek felújítására még biztosan évtizedekig is várnunk kell, ugyanakkor azért már most tenni lehetne ,a közérzetünk javítása céljából. -Az Oktogon és a Körönd közötti szakaszon az eldobott csikkektől és kutyapiszoktól alig látszó zöldterületet- sürgősen rendbe kéne tenni.

Szinte nincsen olyan külföldi, aki ne keresné fel (nagyon sokan gyalogosan is végig járják) a reprezentatív sugárutat és bizony ez a lehangoló látvány is fogadja őket. Szintén tragikus a padok látványa, sok közülük töredezett és már igen régen látott festéket. Sajnos nagyon sok hajléktalan szállásnak tekinti és bizony a padok mellett végzik a dolgukat is. Akkor nem beszéltem még a kandeláberek stílusához illő szemetes kosarakról, amelyek tartalmát sokkal sűrűbben kéne kiönteni, hiszen az idegenforgalmi szezon még eztán kezdődik,és sokszor így is hamar megtelnek szeméttel.

Tudom, hogy ez pénz kérdés is, de higgyék el, hogy a nagyobb törődés, odafigyelés meg is térül. Hiszen egy tiszta, ápolt útvonalon, szívesen sétálnak az emberek, kiülnek a teraszokra, az üzletek, vendéglők forgalmi növekedése az önkormányzat bevételét is növelheti az adók formájában.

Abban bízom, hogy egy pár hét múlva kedvező ez irányú észrevételt tehetek.

Szívélyes üdvözlettel: O. Károly