Hosszas készülődés és sok háttérmunka után a mai napon elindult a BKV-figyelő testvérblogja, a budapesti lakosok érdekeit védő Budapest-figyelő blog. Hogy miről is lesz itt szó, és miről fognak szólni a bejegyzéseink, az alábbiakban megtudhatod:

Budapesten járva minden nap találkozunk olyan kisebb-nagyobb problémákkal, melyek megnehezítik az életünket. Széttörött, mozgó utcakövek, betört aknafedelek, soha meg nem épült járdák és parkok, széttört, hiányzó padok, parkoló hiányában a járdán várakozó autósok, elfoglalt, rossz minőségű bicikli utak, életveszélyes lámpaoszlopok, balesetveszélyes járdák és épületek, kivilágítatlan aluljárók, lámpa hiányában balesetveszélyes átjárók, ritkán ürített szemetesek. Ezek csak néhány problémák azok közül, amik egy átlagos pesti lakos életét bosszússá teszik minden nap. A Budapest-figyelőn ilyen, és ezekhez hasonló problémákkal fogunk foglalkozni, mi ugyanis tudjuk, hogy egyes panaszokkal melyik önkormányzathoz, melyik hatósághoz kell fordulni, és a problémák publikálása után az utóéletüket is követni fogjuk.

Sajnos az a személyes tapasztalatunk, hogy ha egy átlagos polgár felkeresi valamelyik önkormányzatot vagy levelet küld az egyik hivatalnak, akkor falakba és zárt ajtókba ütközik. A problémákat általában hosszas levelezések után sem orvosolják, sőt, legtöbbször a megkeresésekre sem reagálnak. Ezen szeretnénk mi változtatni a nyilvánosság erejét kihasználva. A blog a BKV-figyelő nagy népszerűségére és az [origo] hírportál magas látogatottságára igyekszik majd támaszkodni, hogy a panaszotok minél több emberhez eljusson.

Tehát ha van bármi olyan a lakóhelyeteken, ami zavar, bosszant titeket, akkor fényképezzétek, videózzátok le, vagy írjátok meg, és küldjétek el nekünk a budapestfigyelo@gmail.com címre. Minden beérkezett üzenettel érdemben foglalkozunk, és a levelek számától függően minden panaszt igyekszünk közzétenni a blogon. Garantáljuk, hogy a beérkezett panaszokat továbbítjuk az illetékes önkormányzatok, hatóságok és cégek felé, és addig "zaklatjuk" majd őket e-mailben, telefonon és személyesen, ameddig érdemi változásokat nem érünk el.

Fotózzatok, videózzatok és írjatok. Tegyük együtt jobbá a lakókörnyezetünket!