Tegnap délután a VIII. kerületi Ötpacsirta és Reviczky utca környékén volt dolgom. A lent látható képeket ezen a környéken, vagyis pontosabban a Budapesti Építészeti Kamara előtt és közvetlen közelében sikerült elkövetnem. Ahogy azt a kedves olvasók is látják, a 2002-ben felújított utca mára teljesen „elkirályutcásodott”. Az utcakövek széttörtek, mozognak, billegnek, ez pedig nem csak bosszantó, balesetveszélyes is.

Az egészben az a legbosszantóbb, hogy a kövek megvannak, csak egy részük rongálódott meg, tehát egy kis anyagi ráfordítással és újraalapozással rendbe lehetne tenni a járdák burkolatát. Mivel az itt lakók szerint a helyzet már évek óta változatlan, valószínű, hogy a kerület igen is tud a problémáról, de magasról tesznek rá.

Miközben fotóztam egy idős nő jött oda hozzám, aki azt mesélte, hogy tavaly tavasszal pont itt (első kép) ficamította ki a bokáját. Elmondása szerint jelezte a problémát az önkormányzatnak, de a mai napig nem változott semmi a környéken.

Úgy gondolom, hogy ezen az utcák, valamint a Szabó Ervin tér is jó példa arra, hogy semmi értelme egy felújításnak, ha a kerület utána magára hagyja a teret, és egy fillért sem költenek a karbantartásra.

Ha láttok hasonlót, vagy a lakókörnyezetetekben is van hasonló bosszantó probléma, akkor fotózzatok és írjatok nekünk a budapestfigyelo@gmail.com címre!