Budapest-figyelő

Kifolyik a szemét a Markusowszky téri kukákból

04Ápr

Címkék: budapest, fkf, kerület, ix, tér, park, közterület, közterület-fenntartó, ferencváros, kuka, szemét

"Az Üllői út és Köztelek utca sarkán a Markusowszky tér egyike Belső Ferencváros kisszámú zöld szigeteinek. A tér utca felőli szegélyén lévő parkolóban autótulajdonosok vívnak elkeseredett pozícióharcot a környék utolsó ingyenes helyeiért, a kissé távolabb álló Iparművészeti Múzeum látványát egy magas tűzfal csúfítja el, az elavult, kutyapiszkos játszótereket egy udvar rogyadozó téglakerítése határolja. A tér a Kultiplex graffitikkel tarkázott oldalfala mentén L-alakban kifut a Kinizsi utcára is. Az éj leszálltával pedig padokon a napot múlató hajléktalanokhoz belőtt drogosok csatlakoznak." -Írta a Markusowszky térről a Ferencvárosi Önkormányzat még 2007 őszén.

A tér hosszas huzavona után a a kerület tulajdonába került, és 2010-ben teljesen fel is újították. A térről teljesen eltűntek a hajléktalanok és a drogosok, helyüket napközben a gyerekek és a sportoló fiatalok vették át, esténként pedig csak a kutyásokkal találkozni. A Kultiplexből kiszűrődő zajra az itt élők már nem is emlékeznek, éjszakánként már csak az Üllői úton elhaladó éjszakai buszok zavarják a csendet. Az új őrzött parkban egy műfüves focipálya, egy gyermek és egy tinédzser játszótér kapott helyet, valamint egy zárt kutyafuttatót is építettek. Valóban szép lett és modern, a kerületben élőknek is tetszik az új park. Olyannyira, hogy délutánonként és hétvégenként mozdulni sem lehet, annyira tele van. Ekkora érdeklődésre valószínűleg sem a Ferencvárosi Önkormányzat, sem az FKF nem készült, ugyanis a takarítás és a hulladékgyűjtő edények ürítése szervezetlennek tűnik. Hiába az idelátogatók igyekezete, sokszor már délelőtt megtelnek a szemetesek, a szél pedig szétszórja a parkban a könnyebb hulladékokat. A kutyafuttatón lévő edényt sem ürítik csak hetente kétszer-háromszor, ez pedig higiéniai problémákat is felvet. Vajon miért jelent problémát a hulladék elszállításának megszervezése?

Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

BKV-figyelő zsebtérkép


Az ingyenes BKV-figyelő Budapest tömegközlekedési zsebtérkép az, ami eddig hiányzott a fővárost látogató turisták kezéből; a dugók miatt metróra, villamosra, buszra szálló autósok és a város másik felébe igyekvők zsebéből. Az útikönyvek vázlatos mellékleteivel ellentétben – ahol leginkább csak metróvonalak szerepelnek – a BKV-figyelő Budapest zsebtérkép 40 kiemelt járat útvonalát tartalmazza, fontosabb megállóhelyeikkel, turisztikai látványosságokkal együtt. A térképpel illetve a hirdetési felületekkel kapcsolatban bővebb információért kattints ide!

Budapest-figyelő

Budapesten járva minden nap találkozunk olyan kisebb-nagyobb problémákkal, melyek megnehezítik az életünket. Széttörött, mozgó utcakövek, betört aknafedelek, soha meg nem épült járdák és parkok, széttört, hiányzó padok, parkoló hiányában a járdán várakozó autósok, elfoglalt, rossz minőségű bicikli utak, életveszélyes lámpaoszlopok, balesetveszélyes járdák és épületek, kivilágítatlan aluljárók, lámpa hiányában balesetveszélyes átjárók, ritkán ürített szemetesek. Ezek csak néhány problémák azok közül, amik egy átlagos pesti lakos életét bosszússá teszik minden nap. A Budapest-figyelőn ilyen, és ezekhez hasonló problémákkal fogunk foglalkozni, mi ugyanis tudjuk, hogy egyes panaszokkal melyik önkormányzathoz, melyik hatósághoz kell fordulni, és a problémák publikálása után az utóéletüket is követni fogjuk.

Sajnos az a személyes tapasztalatunk, hogy ha egy átlagos polgár felkeresi valamelyik önkormányzatot vagy levelet küld az egyik hivatalnak, akkor falakba és zárt ajtókba ütközik. A problémákat általában hosszas levelezések után sem orvosolják, sőt, legtöbbször a megkeresésekre sem reagálnak. Ezen szeretnénk mi változtatni a nyilvánosság erejét kihasználva.

Ha van bármi olyan a lakóhelyeteken, ami zavar, bosszant titeket, akkor fényképezzétek, videózzátok le, vagy írjátok meg, és küldjétek el nekünk a budapestfigyelo@gmail.com címre. Minden beérkezett üzenettel érdemben foglalkozunk, és a levelek számától függően minden panaszt igyekszünk közzétenni a blogon. Garantáljuk, hogy a beérkezett panaszokat továbbítjuk az illetékes önkormányzatok, hatóságok és cégek felé, és addig "zaklatjuk" majd őket e-mailben, telefonon és személyesen, ameddig érdemi változásokat nem érünk el.

Facebook

Legfrissebb kommentek

Impresszum


A Budapest-figyelőt kiadja a PTM-Public Transport Map Bt. Felelős szerkesztő: Gál Mihály