Budapest-figyelő

Lassan reagál a Főkert a városlakók bejelentéseire

16Jún

Címkék: budapest, fa, aszfalt, járda, főkert, észrevétel, kerület, belváros, panasz, bejelentés, facebook

Olvasónk, Városjáró két üggyel kapcsolatban levelezik a Főkert Zrt-vel. Mindkét esetben a városban kirohadt, majd kiszedett fák üresen maradt földterületeivel foglalkozik, ugyanis a Főkert nem telepít új fákat, és a felesleges lyukakat sem burkolják be.


"A Főkert példás gyorsasággal reagált egy Dózsa György úti veszélyesen beteg fatörzzsel kapcsolatos áprilisi bejelentésemre. A korhadt törzset gyorsan eltávolították - melyet ezúton is köszönök. A fahely végleges burkolása azonban nem történt még meg. Megtudható, hogy ennek mi az oka, és hogy meddig áll még fenn a jelenlegi haváriaszintű állapot?"
"Kíváncsiságunk tárgya ezúttal a belvárosi Bajcsy Zsilinszky út 12. sarkán másfél éve eltávolított platáncsonk helye. Szeretnénk egy konkrét időpontra lebontott gyors választ kapni arra, hogy mikor kerülhet sor a jelzett fagödör (vörös színű) leaszfaltozására? Ezen munka, azon túl, hogy több éves hanyagságot orvosolna, nagyban segítené az Andrsássy útról érkező kerékpárosokat is. Köszönettel várjuk a választ!
"

Reblog hírfolyam | Like hírfolyam

BKV-figyelő zsebtérkép


Az ingyenes BKV-figyelő Budapest tömegközlekedési zsebtérkép az, ami eddig hiányzott a fővárost látogató turisták kezéből; a dugók miatt metróra, villamosra, buszra szálló autósok és a város másik felébe igyekvők zsebéből. Az útikönyvek vázlatos mellékleteivel ellentétben – ahol leginkább csak metróvonalak szerepelnek – a BKV-figyelő Budapest zsebtérkép 40 kiemelt járat útvonalát tartalmazza, fontosabb megállóhelyeikkel, turisztikai látványosságokkal együtt. A térképpel illetve a hirdetési felületekkel kapcsolatban bővebb információért kattints ide!

Budapest-figyelő

Budapesten járva minden nap találkozunk olyan kisebb-nagyobb problémákkal, melyek megnehezítik az életünket. Széttörött, mozgó utcakövek, betört aknafedelek, soha meg nem épült járdák és parkok, széttört, hiányzó padok, parkoló hiányában a járdán várakozó autósok, elfoglalt, rossz minőségű bicikli utak, életveszélyes lámpaoszlopok, balesetveszélyes járdák és épületek, kivilágítatlan aluljárók, lámpa hiányában balesetveszélyes átjárók, ritkán ürített szemetesek. Ezek csak néhány problémák azok közül, amik egy átlagos pesti lakos életét bosszússá teszik minden nap. A Budapest-figyelőn ilyen, és ezekhez hasonló problémákkal fogunk foglalkozni, mi ugyanis tudjuk, hogy egyes panaszokkal melyik önkormányzathoz, melyik hatósághoz kell fordulni, és a problémák publikálása után az utóéletüket is követni fogjuk.

Sajnos az a személyes tapasztalatunk, hogy ha egy átlagos polgár felkeresi valamelyik önkormányzatot vagy levelet küld az egyik hivatalnak, akkor falakba és zárt ajtókba ütközik. A problémákat általában hosszas levelezések után sem orvosolják, sőt, legtöbbször a megkeresésekre sem reagálnak. Ezen szeretnénk mi változtatni a nyilvánosság erejét kihasználva.

Ha van bármi olyan a lakóhelyeteken, ami zavar, bosszant titeket, akkor fényképezzétek, videózzátok le, vagy írjátok meg, és küldjétek el nekünk a budapestfigyelo@gmail.com címre. Minden beérkezett üzenettel érdemben foglalkozunk, és a levelek számától függően minden panaszt igyekszünk közzétenni a blogon. Garantáljuk, hogy a beérkezett panaszokat továbbítjuk az illetékes önkormányzatok, hatóságok és cégek felé, és addig "zaklatjuk" majd őket e-mailben, telefonon és személyesen, ameddig érdemi változásokat nem érünk el.

Facebook

Legfrissebb kommentek

Impresszum


A Budapest-figyelőt kiadja a PTM-Public Transport Map Bt. Felelős szerkesztő: Gál Mihály