Olvasónk, Városjáró két üggyel kapcsolatban levelezik a Főkert Zrt-vel. Mindkét esetben a városban kirohadt, majd kiszedett fák üresen maradt földterületeivel foglalkozik, ugyanis a Főkert nem telepít új fákat, és a felesleges lyukakat sem burkolják be.


"A Főkert példás gyorsasággal reagált egy Dózsa György úti veszélyesen beteg fatörzzsel kapcsolatos áprilisi bejelentésemre. A korhadt törzset gyorsan eltávolították - melyet ezúton is köszönök. A fahely végleges burkolása azonban nem történt még meg. Megtudható, hogy ennek mi az oka, és hogy meddig áll még fenn a jelenlegi haváriaszintű állapot?"




"Kíváncsiságunk tárgya ezúttal a belvárosi Bajcsy Zsilinszky út 12. sarkán másfél éve eltávolított platáncsonk helye. Szeretnénk egy konkrét időpontra lebontott gyors választ kapni arra, hogy mikor kerülhet sor a jelzett fagödör (vörös színű) leaszfaltozására? Ezen munka, azon túl, hogy több éves hanyagságot orvosolna, nagyban segítené az Andrsássy útról érkező kerékpárosokat is. Köszönettel várjuk a választ!
"