A múltkori, Zöld Pardonról szóló bejegyzésünkben volt, aki azt írta, hogy a szórakozóhely olyan távol van a lakóházaktól, hogy nem hiszi, hogy bárkit is zavar a hangos zene, a szórakozó fiatalok ricsaja. Erre a kijelentésre szeretne rácáfolni olvasónk, Arcady, aki a ZP szomszédságában lakik. Hasonló észrevételeiteket a budpestfigyelo@gmail.com címre várjuk.

Kedves Budapest-figyelő!

Valamilyen okból nem tudok kommentálni a blogon, de el kell mondanom ami a Zp-ről eszembe jutott. Bicskanyitogatóak azok a kommentek hogy itt nem élnek emberek. Én légvonalban 300 méterre sem lakom Zöld Pardontól és meg lehet őrülni tőlük. Mivel itt élek és érint a probléma, elküldeném az Újbuda fórumán is megtalálható hozzászólásomat. Nem tudom mit tudsz ezzel így kezdeni de legalább Te tudd az itt élők gondját baját ezzel a hellyel kapcsolatban. Minket sajnos a fórumokon lehurrognak lenyugdíjasoznak, tehetetlenek vagyunk (pár ezer fiatal családok pici gyerekekkel és persze nyugdíjasok is, mi nem számítunk csak a buli?)

Szeretném elmondani az én gondolataimat a szórakozóhelyek-lakosság ügyben. Én is itt élek itt születtem már az Anyám is és az Ő anyja is itt élt, konkrétan az Irinyi József utcában és az Egry József utcában. Azt hiszem tősgyökeres 11. kerületinek mondhatom magam és ezt örömmel teszem.

Szerintem a probléma nem is annyira a zene hangereje mert az már tavaly óta csak hetente egyszer kétszer hangosabb a megengedettnél (vagy öregszem, és süketülök:) Igazából nem is maga a hely a gond szerintem. A probléma a hordákban közlekedő matt részeg ifjúság akik elárasztják a környéket. Tavaly a nyitás utáni napokban az utcánk összes (!5db) üvegezett bejárati ajtaja be volt törve. Kicseréltettük, mit tudunk csinálni.

Nem igazán kellemes úgy élni hogy minden csürhe legalább egy üveg pia erejéig megáll a környező utcákban leülnek a házak elé és ott vihorásznak ordítoznak üveget törnek az pl ablakom előtt alatt is... ide áll az ablakok alá, itt iszik összetöri az üveget és artikulálatlanul ordít. Ez egy éjszaka többször is előfordul, oda felé menet ugye, meg visszafelé is. A házunk előtt lassan már a fák is kipusztulnak  a sok emberi vizelettől. Na most ezt úgy szokták csinálni hogy a házunk előtt van egy bokros –fás zöld sáv. Megállnak leteszik a sört egyéb üveges piát és 3-4en vihorászva vizelnek. Aztán vagy felrúgják a sört vagy nem, de van hogy csak heccből földhöz vágják. Ez nem egyedi eset minimum hetente észre veszek ilyet, csak az én ablakom alatt, de csak áprilistól szeptemberig.

És teljesen tehetetlenek az itt élők. Meg lehetne oldani, csak ember meg pénz kellene. Mondjuk minden éjjel 2-4-5 polgárőr/rendőr járná a környéket. Szerintem egy két büntetés (utca vizelés rongálás miatt) lenne visszatartó ereje az egyenruhás jelenlétnek. Az utcán a közrend betartása nem a ZP dolga, úgy gondolom.

Én nagyon régen jártam utoljára ZP.ben amikor még  tényleg zöld volt gyékényen ültünk igaz akkor nem voltak csürhék nem volt annyi utcán piálás habár ez most is tilos, nem volt annyi autó rongálás stb. reggelig mesélhetném. Miközben az év többi szakászában nagyon is jó itt élni ... de áprilisban jön a gyomorgörcs...:(

Szerencsés házban lakom mert itt kevésbé hallani a zenét, bár nagy bulik alkalmával mi sem sokat alszunk. Szerintem ami elviselhetetlen az a csürhe vonulás és a hajnalba nyúló tuctuc ami a vadi új ablakon is behallatszik.

Ennyit szerettem volna hozzá tenni.

Szerintem első lépésnek egy zajvédőfal építése azért nagyon nagyon jó és hasznos lenne...

Félek ha ez bejegyzésként kikerül mit fogok kapni a komentelőktől, dehát én itt élek élnék és minden fórumot meg kell ragadni ugye :)

Köszönöm ha végig olvastad.