Budapest VIII. kerülete 2011. január 1-ével bünteti a kukázást, ezzel csatlakozva ahhoz a több mint 50 önkormányzathoz ahol hasonló rendeletek vannak hatályban. A Lehet Más a Politika cinikusnak tartja ezt a szabályozást, amely nem tesz mást, mint kriminalizálja a szegénységet, belerúg a védtelenekbe ahelyett, hogy a valós problémát próbálná kezelni - írja közleményében a párt.

Én személy szerint a kukázást tiltók táborába tartozom, ugyanis undorítónak és felháborítónak tartom, hogy egyes személyek a más munkáját és jogait semmibe véve feltépkedik a kukába rakott szemeteszsákokat, vagy kiborogatják a kukákat. Az sem ritka, hogy a szelektíven válogatott hulladékokat túrják ki a kukákból és hagyják az utcán, így adva egy nagy pofont azoknak, akik gondosan szétválogatják a szemetet. A rendelet értelében ha valaki kivesz valamit a szemetesből, akkor akár 50 000 forintra is büntethetik.



Guberálni nem jó kedvében szokott az ember, hanem kizárólag azért mert a nyomor rákényszeríti, éppen ezért a nyomort kell felszámolni és nem annak látványát - emlékeztet az LMP. Ebben a pártnak igaza is van, csakhogy az sem megoldás, ha a többi ember kárára hagyjuk a guberálást. Nem magával a turkálás tényével van a baj hanem azzal, hogy a kukázók sokszor a képeken látható állapotban hagyják el a helyszínt...