Olvasónk, Kornél egy érdekesen elhelyezett rokkant parkoló miatt fordult a Budapest-figyelőhöz. Mint írja, a Bakáts tér és a Knézich utca sarkán lévő parkoló van is, meg nincs is, ugyanis a tábla évek óta fordítva van kihelyezve, a felfestés pedig alig látszik. Részletek a levélben. Ha van hasonló észrevételetek, küldjétek bátran a budapestfigyelo@gmail.com címre!

Tisztelt Budapest-figyelő!

A visszás helyzet, amire fel szeretném hívni az illetékesek figyelmét a IX. kerületben fedezhető fel. A Bakáts tér és a Knézich utca sarkán. Mint az a mellékelt fotón is látszik, a Knézich utca a tér felé egyirányú, ott is van a behajtani tilos tábla.


A tér felől jövő autós örömmel parkol le a kapubejáró és a zebra között. A csavar most jön. A behajtani tilos tábla hátoldalán – tehát csak az egyirányú utcából jövet látható helyen – mozgássérült parkolóhelyre figyelmeztető tábla van.



Igaz, ha valaki nagyon figyel, talán észreveszi az úttestre festett jel maradékát:


Ha nem figyel eléggé, és a Bakáts tér felől jőve nem halad túl a táblán, hanem örömmel leparkol, büntető cédulát kaphat. Hogy sikerül-e behajtani a büntetést, amikor nyilvánvalóan nem felel meg a KRESZ-nek a terület kitáblázása – sehol sem írják elő, hogy be kell nézni a tábla mögé is, amikor az úttest jobb oldalán látott behajtani tilos miatt nem megyek tovább – azt nem tudom, de hogy többször tettek ki büntető cédulát, azt tudom. Ha egy kicsit is járatos a parkoló autós, ki tudja védeni a büntetést, de mind a rendőrségnek, mind az autósnak számos órája megy rá a dologra. Mindenképpen pazarlás. Jó lenne, ha a több éve fennálló helyzetet megváltoztatnák.

Tisztelettel: L Kornél