Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sziget fesztivál: kitaposott füvet és koszt hagytak hátra a szervezők

Ha nyár, akkor Sziget, ha Sziget akkor állandó magyarázatok. A fesztivál előtti időszak minden nyáron arról szól, hogy Gerendai végighaknizza a TV-k és rádiók hírműsorait, ahol minden évben elmondja, hogy a zene nem zavar senkit, mert állandó méréseket végeznek, és szép rendet hagynak majd maguk után, úgyhogy ne pattogjon senki, a Sziget az jó. Persze, minden évben el kell ezt mondani, hiszen pont ezekre az okokra hivatkozva játszanak mindig az engedélyeztetéssel.

Úgy tűnik, hogy a Hajógyári rendbetétele idén sem sikerült valami fényesen, legalábbis olvasónk, Elemér képei erről árulkodnak. Ők a Kopaszi gát helyett választották a családdal a Hajógyári szigetet, de meglepődtek a látottakon:

>

2 Tovább

Ha nem tudják felborítani akkor felgyújtják a szelektív hulladékgyűjtőket

Budapest minden pontján problémát okoznak azok a gyűjtögetők, akik a visszaváltható üvegek valamint a fémdobozok miatt feldöntik, kiborogatják a szelektív hulladékgyűjtőket, majd dolguk végeztével a szemetet a kukák mellett hagyva távoznak a helyszínről.

A XIII. kerületben nem törődtek bele a dologba, felvették a harcot a rongálókkal. Korláttal kerítették közbe a hulladékgyűjtő edényeket, ugyanis rájöttek, hogy így nem tudják kiborítani őket. Ez a gyűjtögetőknek látszólag nem tetszett, ugyanis a Szegedi út - Hajdú utca sarkán, az Országbíró utca, valamint az Üteg utcában lévő konténereket is felgyújtották, majd amit tudtak, elvittek belőle. A fenti felvételen a Szegedi úti felgyújtott gyűjtőláda látható, amit Tomeczné örökített meg.

Van egy hasonló történeted? Várjuk e-mailben: bkvfigyelo@gmail.com

17 Tovább

Csikkek és kutyapiszkok borítják az Andrássy úti zöldszigeteket

Olvasónk, Károly a Budapesti Városvédők Egyesületének tagja az alább olvasható panaszával fordult a Budapest-figyelő bloghoz. A héten sétált végig az Andrássy úton, és ezen a turisták által látogatott helyen katasztrofális állapotokkal találta szemben magát. Levelében a csikkektől és a kutyapiszoktól láthatatlan zöldszigetekről, a rossz állapotú padokról, és az Andrássyn ürítő hajléktalanokról is ír:

Tisztelt Budapest-figyelő blog!

Vidéki létemre tagja vagyok a Budapesti Városvédők Egyesületének, természetesen ennek az oka, hogy imádom gyönyörű Fővárosunkat.

Mindig nagy örömet okoz,ha fejlődést tapasztalok,ugyanakkor bántóan hat,ha szándékos rongálást vagy nemtörődömséget tapasztalok. Miért bátorkodom Önöknek e-mailt küldeni? A héten végig mentem a lepusztult állapotában is mindenkit lenyűgöző, a világörökség részét is képező gyönyörű Andrássy úton. Sajnos az épületek felújítására még biztosan évtizedekig is várnunk kell, ugyanakkor azért már most tenni lehetne ,a közérzetünk javítása céljából. -Az Oktogon és a Körönd közötti szakaszon az eldobott csikkektől és kutyapiszoktól alig látszó zöldterületet- sürgősen rendbe kéne tenni.

1 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek