Otthagyták a sittet a BKV-sok

Olvasónk nem érti, hogy Budapesten egy egyszerű felújítás/aszfaltozás/takarítás miért tart egy hétnél tovább. Mint írja, pénteken volt egy hete, hogy a János kórházi villamoshuroknál felszedték a sínek közül a bitument. Hegesztettek egyet a váltón, majd elvonultak. Ám az aszfaltszemetet otthagyták maguk után a BKV-sok. Eddig vártam a hírrel, mert jófej vagyok és eltűröm, hogy buTapest az átfutások városa legyen. De egy hét után már félővé kezd válni, hogy mindez a gányolat örökre ott marad.

9 Tovább

Hozzáláncolt biciklikkel együtt bontották le a Gödör előtti kerékpártárolót

„Kérjük vissza a bringatárolókat a Gödör előtti Ciciszoborhoz” névvel új csoport indult a Facebookon. A kezdeményezés célja, hogy az illetékesekkel visszatetessék a 2008-ban a Gödör elé kihelyezett biciklitárolókat, amiket biciklikkel együtt bontottak ki néhány napja. Egyelőre nem tudni, hogy a tárolók kiszedése ki keze munkáját dícsérik, de annyi már biztos, hogy a Budapesti Közlekedési Központ segít pótolni a biciklitárolókat, sőt, szerintük még többet kellene telepíteni.

3 Tovább

Bármikor felborulhat a kispesti „Stefánia” toronydaru?


Körülbelül hat éve áll Kispest központjában egy toronydaru, mely az ott élők szerint balesetveszélyes. Mint ismeretes, 2004 februárjában tették le az ott épülő Stefánia Ház alapkövét, az építkezés 2004 nyarán kezdődött. A két épületből álló komplexum azonban sosem készült el, ugyanis a beruházó csődbe ment, és külföldre távozott. Legutóbb 2010-ben volt szó a fejlesztésről, amikor Kispest önkormányzata a terület tulajdonosával betemettette az alépítményt, az úgynevezett „Kossuth téri  gödröt”, mert az szerintük életveszélyes volt.

Már csak egy valami emlékezteti a kerületi lakosokat az el nem készült komplexumra, a Stefánia-toronydaru. A kerület központjában hat éve álló vasszerkezet a kerületi lakosok szerint balesetveszélyes, ugyanis jelentősebb karbantartást az elmúlt években egyáltalán nem végeztek rajta. Sokan attól tartanak, hogy a már megszokottnak számító nagy viharok egyike egyszer felborítja a darut.

Megkeressük a kerület polgármesterét, és megpróbálunk utánajárni annak, milyen állapotban van a toronydaru, és mikor tervezik elbontani.

13 Tovább

Lassan reagál a Főkert a városlakók bejelentéseire

Olvasónk, Városjáró két üggyel kapcsolatban levelezik a Főkert Zrt-vel. Mindkét esetben a városban kirohadt, majd kiszedett fák üresen maradt földterületeivel foglalkozik, ugyanis a Főkert nem telepít új fákat, és a felesleges lyukakat sem burkolják be.


"A Főkert példás gyorsasággal reagált egy Dózsa György úti veszélyesen beteg fatörzzsel kapcsolatos áprilisi bejelentésemre. A korhadt törzset gyorsan eltávolították - melyet ezúton is köszönök. A fahely végleges burkolása azonban nem történt még meg. Megtudható, hogy ennek mi az oka, és hogy meddig áll még fenn a jelenlegi haváriaszintű állapot?"

4 Tovább

Három hete botladoznak a beszakadt aszfaltban a Thököly úti ház lakói

Szabolcs a VII. kerület Facebook oldalán panaszkodik arra, hogy a Thököly út 7. szám alatt lévő ház kapujánál beszakadt az aszfalt egy darabja, és azt az illetékesek 3 hete képtelenek kijavítani. A gondnok jelezte a hibát a ház üzemeltetőjének, aki értesítette az illetékeseket, de egyelőre nem történt semmi, csak a lyuk lett egyre nagyobb.

Néhány napja egy olvasónk panaszkodott arra, hogy az egyik forgalmas járdáról ellopott csatornafedelet képtelenek pótolni az illetékesek. Elnézve a belvárosi „várakozási időt”, egy hamar ott sem kerül a helyére a fedél…

2 Tovább

Felnyársalhatja az autóst az életveszélyes korlát az Astoriánál

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket a fent látható képre, melyet az Élőben a városból Facebook lapján talált. A képen látható korlát beépítését évekkel ezelőtt tiltották be, mert egy balesetnél a személygépkocsinál a felső rúd pont fejmagasságban van. Így egyből fel is nyársalja az autóst. Ezért kezdték az egyben hajlított korlátokat használni, -olvasható a Facebook oldalon. Mint megtudtuk, a Budapesti Közlekedési Központot is tájékoztatták a problémáról, ahonnan ígéretet kaptak az új korlátok cseréjére.

Azt sajnos nem sikerült megtudnunk, hogy ki és milyen megfontolásból engedélyezte a betiltott korlátok kihelyezését.

16 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek