Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Megvezetve: Utastájékoztatás az Astoria aluljáróban

Helyszín: Astoria aluljáró

A frissen kitett táblák a 9-es, 109-es autóbuszok megállói felé mutatnak. Pontosabban azok korábbi helyszínei felé.

Negyedik hónapja ugyanis a buszok (beleértve az éjszaka közlekedőket is) már nem a házak mentén állnak meg, hanem a 47/49-es villamosok peronjainál.

3 Tovább

Szállóra mennek az aluljárókból kitiltott hajléktalanok – Indul a Fűtött utca program

Az Indexen épp ma jelent meg egy videós beszámoló arról, hogy hová kerültek azok a hajléktalanok, akiket Tarlós István "kipaterolt" az aluljárókból. Amikor a főpolgármester meghirdette az aluljárókat megtisztító programot, sokan fellázadtak amiatt, hogy a hajléktalan-ügyet a város vezetése látszatintézkedéssel igyekszik megoldani. Az elmúlt hónapok azonban bebizonyították, hogy ez messze nem látszatintézkedés.

A videóban megszólalt a Vecsei Miklós a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, aki elmondta, hogy az intézkedés bevezetése óta jóval többen keresik fel a szállókat, mint azelőtt. Persze akadnak olyanok is, akik az aluljárókból inkább a felszínre költöztek, de szállóra nem mennek.

Külön jó hír, hogy a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében elindulhat a hajléktalanoknak nappali elhelyezést is biztosító úgynevezett Fűtött utca program. A testület Fidesz-KDNP-s képviselői szerdán három ingatlan használatáról határoztak.

6 Tovább

Balesetveszélyes zebra az Astoriánál

A józanésznek hála Budapest nagyobb csomópontjain végre nem csak az aluljárókon át lehet közlekedni, hanem a felszínen is, így végre nem kell lépcsőznünk sem az Astoriánál sem Ferenc körútnál, ha át akarunk kelni az úton, vagy ha meg szeretnénk közelíteni a villamosmegállót. Olvasónk is örül ennek a kezdeményezésnek, de nem érti, hogy egy frissen átadott csomóponton miért nem működnek még a közlekedési lámpák. Olvasónk levele a kép alatt olvasható.

34 Tovább

Hajléktalanokat vettek fel aluljáró-takarításra

Főállású, bejelentett munkavállalóként takarítják hajléktalan emberek a budapesti aluljárókat, közölte szerdán a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI). A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. úgy döntött, hogy aluljáró-takarításra 50 embert vesz föl a budapesti hajléktalanszállók lakói közül. A munkavállalók két ütemben vették-veszik fel a munkát, május harmadikai és június elsejei kezdéssel, -írta szerdán az MTI.

Mint megtudtuk, a BMSZKI Dózsa György úti álláskereső irodájában három munkanap alatt 104 hajléktalan ember jelentkezett az álláshelyek betöltésére. Az első ütemben 7 nő és 21 férfi kezdte meg a munkát. A BMSZKI szerint mindannyian nagyon örültek a lehetőségnek, és egyáltalán nem érezték "alantasnak" vagy szégyellni valónak ezt a munkát. "Ezt azért kell megjegyeznünk, mert többségükben középfokú végzettséggel vagy szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkeznek" – áll a közleményben. Az érettségizetteknek továbblépési lehetőséget is tud kínálni a FKF Zrt, és a belépés napjától BKV-bérlettel, a próbaidő letelte után pedig egyéb cafetéria juttatásokkal támogatja a munkavállalókat. A BMSZKI szerint a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-vel, a Főkert Nonprofit Zrt.-vel és más közszolgáltató cégekkel is folynak tárgyalások a hajléktalan emberek foglalkoztatásának elősegítéséről.

2 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek