Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szétrohadt, széttörött padok fogadják az Andrássy útra látogatókat

A Budapest-figyelő kicsit pihent az elmúlt hetekben, ahogy a BKV-figyelő is csökkentett módban futott. Minden nyáron így van ez, hiszen az emberek többsége nyaral, pihen, az olvasók száma megfeleződik. Na de ideje visszatérni a régi kerékvágásba.

Városjáró nevű olvasónk a saját blogján foglalkozott az Andrássy úti padkérdéssel. A következőt írta:

"Délután számba vettem az Andrássy út szervizutas szakaszának padjait. Mintegy 50 darab található belőlük oldalanként, általában kettesével letéve - de akadnak hármas és négyes csokrok is. Összesen tehát 100 darabból áll a kollekció. Nem tűnik fel elsőre, de sajnos ezek tíz-tízenöt százaléka sérült. Támlahiányos 3-4 darab van köztük (jelenleg), a többinek az ülőrésze foghíjas, vagy elkorhadt. Frissen festve egyik sincs! A legtöbb romos darab a Kodály körönd környékén található, bár a Hősök tere felé is akadnak rosszabb állapotúak."

Valahol elszomorító, hogy a híres Andrássy úton ilyen padokat találni:

4 Tovább

Lassan reagál a Főkert a városlakók bejelentéseire

Olvasónk, Városjáró két üggyel kapcsolatban levelezik a Főkert Zrt-vel. Mindkét esetben a városban kirohadt, majd kiszedett fák üresen maradt földterületeivel foglalkozik, ugyanis a Főkert nem telepít új fákat, és a felesleges lyukakat sem burkolják be.


"A Főkert példás gyorsasággal reagált egy Dózsa György úti veszélyesen beteg fatörzzsel kapcsolatos áprilisi bejelentésemre. A korhadt törzset gyorsan eltávolították - melyet ezúton is köszönök. A fahely végleges burkolása azonban nem történt még meg. Megtudható, hogy ennek mi az oka, és hogy meddig áll még fenn a jelenlegi haváriaszintű állapot?"

4 Tovább

Hajléktalanokat vettek fel aluljáró-takarításra

Főállású, bejelentett munkavállalóként takarítják hajléktalan emberek a budapesti aluljárókat, közölte szerdán a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI). A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. úgy döntött, hogy aluljáró-takarításra 50 embert vesz föl a budapesti hajléktalanszállók lakói közül. A munkavállalók két ütemben vették-veszik fel a munkát, május harmadikai és június elsejei kezdéssel, -írta szerdán az MTI.

Mint megtudtuk, a BMSZKI Dózsa György úti álláskereső irodájában három munkanap alatt 104 hajléktalan ember jelentkezett az álláshelyek betöltésére. Az első ütemben 7 nő és 21 férfi kezdte meg a munkát. A BMSZKI szerint mindannyian nagyon örültek a lehetőségnek, és egyáltalán nem érezték "alantasnak" vagy szégyellni valónak ezt a munkát. "Ezt azért kell megjegyeznünk, mert többségükben középfokú végzettséggel vagy szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkeznek" – áll a közleményben. Az érettségizetteknek továbblépési lehetőséget is tud kínálni a FKF Zrt, és a belépés napjától BKV-bérlettel, a próbaidő letelte után pedig egyéb cafetéria juttatásokkal támogatja a munkavállalókat. A BMSZKI szerint a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-vel, a Főkert Nonprofit Zrt.-vel és más közszolgáltató cégekkel is folynak tárgyalások a hajléktalan emberek foglalkoztatásának elősegítéséről.

2 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek