A Budapest-figyelő kicsit pihent az elmúlt hetekben, ahogy a BKV-figyelő is csökkentett módban futott. Minden nyáron így van ez, hiszen az emberek többsége nyaral, pihen, az olvasók száma megfeleződik. Na de ideje visszatérni a régi kerékvágásba.

Városjáró nevű olvasónk a saját blogján foglalkozott az Andrássy úti padkérdéssel. A következőt írta:

„Délután számba vettem az Andrássy út szervizutas szakaszának padjait. Mintegy 50 darab található belőlük oldalanként, általában kettesével letéve - de akadnak hármas és négyes csokrok is. Összesen tehát 100 darabból áll a kollekció. Nem tűnik fel elsőre, de sajnos ezek tíz-tízenöt százaléka sérült. Támlahiányos 3-4 darab van köztük (jelenleg), a többinek az ülőrésze foghíjas, vagy elkorhadt. Frissen festve egyik sincs! A legtöbb romos darab a Kodály körönd környékén található, bár a Hősök tere felé is akadnak rosszabb állapotúak.”

Valahol elszomorító, hogy a híres Andrássy úton ilyen padokat találni:

„Munkaigényesnek munkaigényes a szintrehozásuk, de igazán költségesnek - legalábbis fővárosi/főkerti szinten - nem mondható. Egy hét alatt bőven realizálható. Vagyis pillanatnyilag nem lenne lehetetlen feladat rendet tenni padügyben, viszont nagyban javulna általa a Sugárút ázsiója. A megoldás kulcsa a Fővárosnál, illetve annak vállalatainál van. Civilként a figyelemfelhívás lehet a fő feladat - hiszen mégiscsak odaát van letétbe helyezve pénz s paripa egyaránt.” –írja bejegyzésében olvasónk.

Bízunk benne, hogy a figyelemfelhívásban mi is tudunk segíteni. Eddig minden bejegyzésünkre felfigyeltek a helyi önkormányzatok, ebből kiindulva reménykedünk, hogy heteken belül javítják vagy kicserélik a padokat.