Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szállóra mennek az aluljárókból kitiltott hajléktalanok – Indul a Fűtött utca program

Az Indexen épp ma jelent meg egy videós beszámoló arról, hogy hová kerültek azok a hajléktalanok, akiket Tarlós István "kipaterolt" az aluljárókból. Amikor a főpolgármester meghirdette az aluljárókat megtisztító programot, sokan fellázadtak amiatt, hogy a hajléktalan-ügyet a város vezetése látszatintézkedéssel igyekszik megoldani. Az elmúlt hónapok azonban bebizonyították, hogy ez messze nem látszatintézkedés.

A videóban megszólalt a Vecsei Miklós a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, aki elmondta, hogy az intézkedés bevezetése óta jóval többen keresik fel a szállókat, mint azelőtt. Persze akadnak olyanok is, akik az aluljárókból inkább a felszínre költöztek, de szállóra nem mennek.

Külön jó hír, hogy a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében elindulhat a hajléktalanoknak nappali elhelyezést is biztosító úgynevezett Fűtött utca program. A testület Fidesz-KDNP-s képviselői szerdán három ingatlan használatáról határoztak.

6 Tovább

Névváltoztatási dömping: Rákóczi híd lesz a Lágymányosi hídból

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés Tarlós István javaslatát, így huszonhat közterület neve megváltozik Budapesten. A Moszkva tér Széll Kálmán tér lesz, a Lágymányosi hidat Rákóczi hídnak nevezik át, közterületet neveznek el Illyés Gyuláról, Wass Albertről, Görgey Artúrról, Sinkovits Imréről és Mansfeld Péterről is. A Margit híd budai hídfőjénél lévő parkot pedig Elvis Presleyről nevezik el, olvasható az [origo] hírportálon.

Huszonhat budapesti közterület kap új nevet, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a képviselők 21 igen és 3 nem szavazat mellett elfogadták Tarlós István főpolgármester előterjesztését. Az MSZP-frakció nem vett részt a szavazásban, az LMP pedig nemmel voksolt a javaslatra.

Tarlós István előterjesztésében egyebek mellett arra emlékeztetett, hogy a legutóbbi rendeletmódosítás értelmében 25-ről 5 évre csökkentették az időbeli korlátozást a személyekről történő elnevezések esetén. Ezzel, mint írta, lehetőség nyílt arra, hogy az Aranycsapat elhunyt tagjairól, írókról, színészekről is elnevezzenek közterületeket.

5 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek