Hozzáláncolt biciklikkel együtt bontották le a Gödör előtti kerékpártárolót

„Kérjük vissza a bringatárolókat a Gödör előtti Ciciszoborhoz” névvel új csoport indult a Facebookon. A kezdeményezés célja, hogy az illetékesekkel visszatetessék a 2008-ban a Gödör elé kihelyezett biciklitárolókat, amiket biciklikkel együtt bontottak ki néhány napja. Egyelőre nem tudni, hogy a tárolók kiszedése ki keze munkáját dícsérik, de annyi már biztos, hogy a Budapesti Közlekedési Központ segít pótolni a biciklitárolókat, sőt, szerintük még többet kellene telepíteni.

3 Tovább

Lassan reagál a Főkert a városlakók bejelentéseire

Olvasónk, Városjáró két üggyel kapcsolatban levelezik a Főkert Zrt-vel. Mindkét esetben a városban kirohadt, majd kiszedett fák üresen maradt földterületeivel foglalkozik, ugyanis a Főkert nem telepít új fákat, és a felesleges lyukakat sem burkolják be.


"A Főkert példás gyorsasággal reagált egy Dózsa György úti veszélyesen beteg fatörzzsel kapcsolatos áprilisi bejelentésemre. A korhadt törzset gyorsan eltávolították - melyet ezúton is köszönök. A fahely végleges burkolása azonban nem történt még meg. Megtudható, hogy ennek mi az oka, és hogy meddig áll még fenn a jelenlegi haváriaszintű állapot?"

4 Tovább

Ki kell tiltani a kutyákat a belvárosból?

Az ebadó kapcsán kicsit körülnéztem a neten, akkor találtam rá az Urbanista blog bejegyzésére, melyben a kutyák belvárosból való kitiltását vetette fel az egyik olvasó. Az indok egyszerű: zavarja a kutyaszar és a büdös, és ez valljuk be, érthető.A város kutyatartók a kutyaszar felszedést illetően három csoportra oszthatók. Vannak, akik sosem hajolnak le a csomagért, otthagyják a járdán, az autók között, mindenhol és emiatt egyáltalán nem érzik kellemetlenül magukat. Vannak, akik felszednék, csak nincs mivel, ugyanis a belvárosi önkormányzatok nem tesznek ki zacskókat, holott a helyük megvan. És vannak olyanok, akik vesznek zacskót és használják is amikor kell. Ugye nem árulok el nagy titkot ha elmondom, hogy az utóbbiak vannak a legtöbben, és az előbbiek a legkevesebben. Mint minden csoportban, itt is van pár tucat felelőtlen hülye, akik miatt beszólogatnak a több ezer értelmesnek, és akik miatt egyesek úgy néznek a belvárosi kutyatartókra, mint a véres rongyra.

66 Tovább

Egyelőre még jó állapotban van a Belváros új főutcája

Olvasónk Budapestet járva megcsodálta a nemrégiben átadott új főutcát, a várnegyedet és a néhány évvel ezelőtt felújított Erzsébet teret is. A főutcával és a várnegyeddel kapcsolatban pozitív tapasztalatai vannak, az Erzsébet tér állapota azonban ledöbbentette. Olvasónk sem érti, hogy egy ilyen drágán, és ilyen szépen felújított teret miért hagy magára a kerület. Bízunk benne, hogy az új főutca nem fog erre a sorsra jutni:

Tisztelt Címzett!

Mindig "nyitott szemmel" koptatom a flasztert, nagyon tudok örülni a fejlődésnek, ugyanakkor elkeserít, ha rongálást tapasztalok, illetve nemtörődömséget. Lelkesen fogadtam a Belváros új Főutcája igen szépen sikerült fejlesztési programot, amely a kissé ütött, kopott Pesti belvárosnak üde színfoltja lett.

Remélhetőleg visszatérnek az üzletek is, hiszen várhatóan növekszik a gyalogos forgalom, akiket majd érdemes lesz a ma még sajnos üres, zárva tartott üzletek új bérlőinek majd becsalogatni.

0 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek