Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rendezetlen járdahasználat a János kórház mellett - avagy autók kontra gyalogosok


Januárban
 a Városjáró Blog segítségért fordult több fővárosi hivatalhoz és szervhez a Szt. János Kórház mellett futó Diós árok páratlan oldalának parkolási szabályozatlansága miatt. A parkírozó gépkocsik ugyanis rendszeresen rálógtak a gyalogosfelületekre, a várakozás rendje pedig hivatalosan évek óta nem szabályozott - csupán a szokásjog és a Centrum Parkoló Kft. automatái adnak valamiféle iránymutatást.

A megkeresésére egyedül a Fővárosi Önkormányzattól érkezet visszajelzés. Kiderült, hogy a gyalogosokat védő korlátsor korszerűtlen és elhanyagolt, valamint hiányoznak a területen meghonosodott halszálkás várakozást engedélyező útburkolati jelek és KRESZ táblák is. A probléma megoldása érdekében a Főváros február végén felkérte a területért felelős Hegyvidéki Önkormányzatot a hiánypótló munkák elvégzésére. 

A felkérésre azonban a XII. kerület hosszú hónapokon át nem reagált. Többszöri levélváltás árán végül július végén kezdték magukénak érezni a feladatot, és írásos ígéretet tettek rá, hogy szeptember végéig az FKF Zrt-vel kitábláztatják a parkolást, gondoskodnak a felfestésről, valamint a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében kiépítik a hiányolt U-korlátsort is.

Október 6-án készült legfrissebb képeink tanúbizonysága szerint azonban - bár a nyáron megadott határidő lejárt - máig nem valósultak meg a szükséges intézkedések. Se KRESZ tábla, se felfestés, sem új korlát.

A Budapest-figyelő blogja ezúton megpróbálja felkarolni az ügyet, hátha beindulhat végre ténylegesen is a kerületi munka. S rendeződhet végre a Szt. János Kórház melletti gyalogosközlekedés problémája. A megoldás kulcsa - minden bizonnyal - a Hegyvidéki Önkormányzat kezében van.  

0 Tovább

Hetekig foglalta a parkolóhelyeket az otthagyott sitt a Szentkirályi utcában

Az alább látható képeket a Szentkirályi utcában készítettem a padka felújítása utáni második héten. Nem tudom, hogy a szemét még ott van-e, de nem értem, hogy a kivitelező miért nem viszi el a sittet közvetlenül a munka végeztével? Miért kell erre 2-3-4 hetet várni? Hátha elviszi helyettük más?

Ha tudtok még ilyen elhagyott szemétkupacokról, akkor írjatok a budapestfigyelo@gmail.com címre!

2 Tovább

Megoldódott a IX. kerületi rokkant parkoló ügye

A Budapest-figyelő egy olvasói levél nyomán körülbelül egy hónapja számolt be arról, hogy a IX. kerületi Bakáts tér és a Knézich utca sarkán lévő parkoló van is, meg nincs is, ugyanis a tábla évek óta fordítva van kihelyezve, a felfestés pedig alig látszik. Úgy látszik, hogy a bejegyzésünk eljutott az illetékesekhez, ugyanis kihelyeztek még egy táblát, és az aszfaltjelzést is pótolták:

9 Tovább

Parkoló az egész város: LIE-746

„Parkoló az egész város” rovatunk első főszereplője a LIE-746 rendszámú Volvo C30 vezetője, aki úgy gondolta, hogy joga van megállni a frissen felújított Március 15. tér új bicikliútján. A képért köszönet fhmen-nek!

Ebben a rovatban olyan bunkó autósokat igyekszünk összegyűjteni, akik a KRESZ és az együttélés alapszabályait figyelmen kívül hagyják, és gyakorlatilag szarnak az embertársaikra. Képeket a budapestfigyelo@gmail.com címre várunk!

8 Tovább

Trükkös rokkant parkoló a IX. kerületben

Olvasónk, Kornél egy érdekesen elhelyezett rokkant parkoló miatt fordult a Budapest-figyelőhöz. Mint írja, a Bakáts tér és a Knézich utca sarkán lévő parkoló van is, meg nincs is, ugyanis a tábla évek óta fordítva van kihelyezve, a felfestés pedig alig látszik. Részletek a levélben. Ha van hasonló észrevételetek, küldjétek bátran a budapestfigyelo@gmail.com címre!

Tisztelt Budapest-figyelő!

A visszás helyzet, amire fel szeretném hívni az illetékesek figyelmét a IX. kerületben fedezhető fel. A Bakáts tér és a Knézich utca sarkán. Mint az a mellékelt fotón is látszik, a Knézich utca a tér felé egyirányú, ott is van a behajtani tilos tábla.


0 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek