Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Három hete botladoznak a beszakadt aszfaltban a Thököly úti ház lakói

Szabolcs a VII. kerület Facebook oldalán panaszkodik arra, hogy a Thököly út 7. szám alatt lévő ház kapujánál beszakadt az aszfalt egy darabja, és azt az illetékesek 3 hete képtelenek kijavítani. A gondnok jelezte a hibát a ház üzemeltetőjének, aki értesítette az illetékeseket, de egyelőre nem történt semmi, csak a lyuk lett egyre nagyobb.

Néhány napja egy olvasónk panaszkodott arra, hogy az egyik forgalmas járdáról ellopott csatornafedelet képtelenek pótolni az illetékesek. Elnézve a belvárosi „várakozási időt”, egy hamar ott sem kerül a helyére a fedél…

2 Tovább

Felnyársalhatja az autóst az életveszélyes korlát az Astoriánál

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket a fent látható képre, melyet az Élőben a városból Facebook lapján talált. A képen látható korlát beépítését évekkel ezelőtt tiltották be, mert egy balesetnél a személygépkocsinál a felső rúd pont fejmagasságban van. Így egyből fel is nyársalja az autóst. Ezért kezdték az egyben hajlított korlátokat használni, -olvasható a Facebook oldalon. Mint megtudtuk, a Budapesti Közlekedési Központot is tájékoztatták a problémáról, ahonnan ígéretet kaptak az új korlátok cseréjére.

Azt sajnos nem sikerült megtudnunk, hogy ki és milyen megfontolásból engedélyezte a betiltott korlátok kihelyezését.

16 Tovább

Ki kell tiltani a kutyákat a belvárosból?

Az ebadó kapcsán kicsit körülnéztem a neten, akkor találtam rá az Urbanista blog bejegyzésére, melyben a kutyák belvárosból való kitiltását vetette fel az egyik olvasó. Az indok egyszerű: zavarja a kutyaszar és a büdös, és ez valljuk be, érthető.



A város kutyatartók a kutyaszar felszedést illetően három csoportra oszthatók. Vannak, akik sosem hajolnak le a csomagért, otthagyják a járdán, az autók között, mindenhol és emiatt egyáltalán nem érzik kellemetlenül magukat. Vannak, akik felszednék, csak nincs mivel, ugyanis a belvárosi önkormányzatok nem tesznek ki zacskókat, holott a helyük megvan. És vannak olyanok, akik vesznek zacskót és használják is amikor kell. Ugye nem árulok el nagy titkot ha elmondom, hogy az utóbbiak vannak a legtöbben, és az előbbiek a legkevesebben. Mint minden csoportban, itt is van pár tucat felelőtlen hülye, akik miatt beszólogatnak a több ezer értelmesnek, és akik miatt egyesek úgy néznek a belvárosi kutyatartókra, mint a véres rongyra.

66 Tovább

Képtelenek pótolni az ellopott csatornafedelet a Dévényi utcában

A fent látható képet olvasónk, Károly készítette a XIII. kerületi Dévényi utcában a Kerekes utcai kereszteződésnél. Mint az a felvételen is látható, a járdáról valakik ellopták a csatornafedelet, amit az arra járók egy szőnyegdarabbal pótoltak, nehogy az arra járó gyalogosok és kerékpárosok kitörjék a nyakukat. A hiányosságra felhívtuk az illetékesek figyelmét, bízunk benne, hogy hamarosan pótolják a hiányzó fedelet.

4 Tovább

Balesetveszélyes zebra az Astoriánál

A józanésznek hála Budapest nagyobb csomópontjain végre nem csak az aluljárókon át lehet közlekedni, hanem a felszínen is, így végre nem kell lépcsőznünk sem az Astoriánál sem Ferenc körútnál, ha át akarunk kelni az úton, vagy ha meg szeretnénk közelíteni a villamosmegállót. Olvasónk is örül ennek a kezdeményezésnek, de nem érti, hogy egy frissen átadott csomóponton miért nem működnek még a közlekedési lámpák. Olvasónk levele a kép alatt olvasható.

34 Tovább

Hajléktalanokat vettek fel aluljáró-takarításra

Főállású, bejelentett munkavállalóként takarítják hajléktalan emberek a budapesti aluljárókat, közölte szerdán a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI). A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. úgy döntött, hogy aluljáró-takarításra 50 embert vesz föl a budapesti hajléktalanszállók lakói közül. A munkavállalók két ütemben vették-veszik fel a munkát, május harmadikai és június elsejei kezdéssel, -írta szerdán az MTI.

Mint megtudtuk, a BMSZKI Dózsa György úti álláskereső irodájában három munkanap alatt 104 hajléktalan ember jelentkezett az álláshelyek betöltésére. Az első ütemben 7 nő és 21 férfi kezdte meg a munkát. A BMSZKI szerint mindannyian nagyon örültek a lehetőségnek, és egyáltalán nem érezték "alantasnak" vagy szégyellni valónak ezt a munkát. "Ezt azért kell megjegyeznünk, mert többségükben középfokú végzettséggel vagy szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkeznek" – áll a közleményben. Az érettségizetteknek továbblépési lehetőséget is tud kínálni a FKF Zrt, és a belépés napjától BKV-bérlettel, a próbaidő letelte után pedig egyéb cafetéria juttatásokkal támogatja a munkavállalókat. A BMSZKI szerint a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-vel, a Főkert Nonprofit Zrt.-vel és más közszolgáltató cégekkel is folynak tárgyalások a hajléktalan emberek foglalkoztatásának elősegítéséről.

2 Tovább

Nem a ZP-vel, hanem a hordákban közlekedő fiatalokkal van probléma, véli egy ottlakó

A múltkori, Zöld Pardonról szóló bejegyzésünkben volt, aki azt írta, hogy a szórakozóhely olyan távol van a lakóházaktól, hogy nem hiszi, hogy bárkit is zavar a hangos zene, a szórakozó fiatalok ricsaja. Erre a kijelentésre szeretne rácáfolni olvasónk, Arcady, aki a ZP szomszédságában lakik. Hasonló észrevételeiteket a budpestfigyelo@gmail.com címre várjuk.

Kedves Budapest-figyelő!

Valamilyen okból nem tudok kommentálni a blogon, de el kell mondanom ami a Zp-ről eszembe jutott. Bicskanyitogatóak azok a kommentek hogy itt nem élnek emberek. Én légvonalban 300 méterre sem lakom Zöld Pardontól és meg lehet őrülni tőlük. Mivel itt élek és érint a probléma, elküldeném az Újbuda fórumán is megtalálható hozzászólásomat. Nem tudom mit tudsz ezzel így kezdeni de legalább Te tudd az itt élők gondját baját ezzel a hellyel kapcsolatban. Minket sajnos a fórumokon lehurrognak lenyugdíjasoznak, tehetetlenek vagyunk (pár ezer fiatal családok pici gyerekekkel és persze nyugdíjasok is, mi nem számítunk csak a buli?)

17 Tovább

Névváltoztatási dömping: Rákóczi híd lesz a Lágymányosi hídból

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés Tarlós István javaslatát, így huszonhat közterület neve megváltozik Budapesten. A Moszkva tér Széll Kálmán tér lesz, a Lágymányosi hidat Rákóczi hídnak nevezik át, közterületet neveznek el Illyés Gyuláról, Wass Albertről, Görgey Artúrról, Sinkovits Imréről és Mansfeld Péterről is. A Margit híd budai hídfőjénél lévő parkot pedig Elvis Presleyről nevezik el, olvasható az [origo] hírportálon.

Huszonhat budapesti közterület kap új nevet, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a képviselők 21 igen és 3 nem szavazat mellett elfogadták Tarlós István főpolgármester előterjesztését. Az MSZP-frakció nem vett részt a szavazásban, az LMP pedig nemmel voksolt a javaslatra.

Tarlós István előterjesztésében egyebek mellett arra emlékeztetett, hogy a legutóbbi rendeletmódosítás értelmében 25-ről 5 évre csökkentették az időbeli korlátozást a személyekről történő elnevezések esetén. Ezzel, mint írta, lehetőség nyílt arra, hogy az Aranycsapat elhunyt tagjairól, írókról, színészekről is elnevezzenek közterületeket.

5 Tovább

Tényleg büntetni kell a kukázást?

Budapest VIII. kerülete 2011. január 1-ével bünteti a kukázást, ezzel csatlakozva ahhoz a több mint 50 önkormányzathoz ahol hasonló rendeletek vannak hatályban. A Lehet Más a Politika cinikusnak tartja ezt a szabályozást, amely nem tesz mást, mint kriminalizálja a szegénységet, belerúg a védtelenekbe ahelyett, hogy a valós problémát próbálná kezelni - írja közleményében a párt.

9 Tovább

Egyelőre még jó állapotban van a Belváros új főutcája

Olvasónk Budapestet járva megcsodálta a nemrégiben átadott új főutcát, a várnegyedet és a néhány évvel ezelőtt felújított Erzsébet teret is. A főutcával és a várnegyeddel kapcsolatban pozitív tapasztalatai vannak, az Erzsébet tér állapota azonban ledöbbentette. Olvasónk sem érti, hogy egy ilyen drágán, és ilyen szépen felújított teret miért hagy magára a kerület. Bízunk benne, hogy az új főutca nem fog erre a sorsra jutni:

Tisztelt Címzett!

Mindig "nyitott szemmel" koptatom a flasztert, nagyon tudok örülni a fejlődésnek, ugyanakkor elkeserít, ha rongálást tapasztalok, illetve nemtörődömséget. Lelkesen fogadtam a Belváros új Főutcája igen szépen sikerült fejlesztési programot, amely a kissé ütött, kopott Pesti belvárosnak üde színfoltja lett.

Remélhetőleg visszatérnek az üzletek is, hiszen várhatóan növekszik a gyalogos forgalom, akiket majd érdemes lesz a ma még sajnos üres, zárva tartott üzletek új bérlőinek majd becsalogatni.

0 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek