Olvasónk, SzilKa a Kamaraerdei Ifjúsági Park, Kamaraerdei úti kerítése mentén található dzsungel miatt fordult a Budapest-figyelőhöz. Mint azt az alább olvasható levelében írja, a járda mentén már azelőtt dzsungel feelingben lehet része bárkinek, hogy elérne az erdőig. Fejmagasságig lelógnak a faágak, 2 méteres gaz és parlagfű van a kerítés mentén, és a járda felére ráborulnak a bokrok.

Pont az ilyen problémák miatt kötelezik a XVIII. kerületi ingatlantulajdonosokat a járdák környékének rendbetartására. Mint azt a Budapest-figyelő megtudta, először csak levélben figyelmeztetik azokat a kerületi ingatlantulajdonosokat, akik nem tartják rendben a házuk előtt járdaszakaszt, füves területet, kertet. A közterület-felügyelet munkatársai először csak figyelmeztetnek a takarításra, a gyomtalanításra, a lelógó faágak metszésére vagy éppen a kaszálásra, majd a későbbiekben újra ellenőrzik a problémás területeket, és ahol nem történt változás, ott büntetést szabnak ki. A szabálysértésért akár 30 ezer forint büntetést is fizethet a trehány lakó.

Kedves Budapest-figyelő!

Budapest szélén (a XI. kerület határvonalán), a Kamaraerdei Ifjúsági Park Kamaraerdei úti kerítése mentén már azelőtt dzsungel feelingben lehet része bárkinek, hogy elérne az erdőig.

Fejmagasságig lelógó dús faágak, 2 méteres gaz, vagy nádas, a járda felére ráboruló bokrok, parlagfű és egyéb nyalánkságok. Mindez egy buszmegálló közvetlen környezetében, ahol a környék nagy része felszáll a város felé tartó buszokra.

Tavaly nyáron az ehhez hasonló dzsungelhelyzet elhárítása csak azután történt meg, hogy a 11. kerületi önkormányzatra többször is bejelentettük telefonon a problémát (eltelt egy hónap is, mire végre intézkedtek).

Kérdések: -az önkormányzat, vagy az ifjúsági park üzemeltetőjének lenne-e dolga rendben tartania a területet? -fentiek közül vajon egyikre sem vonatkozik, hogy a járdát rendben kéne tartania? Egyiket sem bünteti senki?

Úgy mellesleg, ezen a járda szakaszon a téli hónapokban sincs soha letakarítva sem a hó, sem a jég…

Üdvözlettel, SzilKa