Körülbelül hat éve áll Kispest központjában egy toronydaru, mely az ott élők szerint balesetveszélyes. Mint ismeretes, 2004 februárjában tették le az ott épülő Stefánia Ház alapkövét, az építkezés 2004 nyarán kezdődött. A két épületből álló komplexum azonban sosem készült el, ugyanis a beruházó csődbe ment, és külföldre távozott. Legutóbb 2010-ben volt szó a fejlesztésről, amikor Kispest önkormányzata a terület tulajdonosával betemettette az alépítményt, az úgynevezett „Kossuth téri  gödröt”, mert az szerintük életveszélyes volt.

Már csak egy valami emlékezteti a kerületi lakosokat az el nem készült komplexumra, a Stefánia-toronydaru. A kerület központjában hat éve álló vasszerkezet a kerületi lakosok szerint balesetveszélyes, ugyanis jelentősebb karbantartást az elmúlt években egyáltalán nem végeztek rajta. Sokan attól tartanak, hogy a már megszokottnak számító nagy viharok egyike egyszer felborítja a darut.

Megkeressük a kerület polgármesterét, és megpróbálunk utánajárni annak, milyen állapotban van a toronydaru, és mikor tervezik elbontani.