A rámpa nélküli főbejárat - Fotó: Fővárosi blog

„Elkészült a MOM Művelődési ház. Felháborító és szégyen, hogy se a kismamákra, se a mozgássérültekre nem gondoltak. A régi rámpát ugyanis nem helyezték vissza, így se babakocsival se kerekesszékkel nem lehet bemenni a főbejáratnál. Pedig törvényileg kötelező az akadálymentesítés.”

Ilyen, és ehhez hasonló kritikákkal illették az emberek a 4 milliárd forintból felújított és most átadott MOM Művelődési központot. Mint azt megtudtuk, bár a létesítményen belül mindent akadálymentesítettek, az esélyegyenlőségről teljesen megfeledkeztek a tervezők és a kivitelezők. A mozgásukban korlátozott látogatók csakis megalázó módon, a hátsóbejáraton, és ott is csak a portás segítségével tudnak bejutni az épületbe.

A Budapest-figyelő szeretné megtudni a tervezőktől illetve a kivitelezőtől, hogy miért nem a rámpa és a fotocellás ajtó mellett döntöttek, úgyhogy felvettük a kapcsolatot az illetékesekkel. Felháborítónak tartjuk, hogy egy ilyen volumenű beruházás esetén az esélyegyenlőségről megfeledkeztek, de mivel Budapestről beszélünk, ezen egyáltalán nem lepődtünk meg.