Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Trükkös rokkant parkoló a IX. kerületben

Olvasónk, Kornél egy érdekesen elhelyezett rokkant parkoló miatt fordult a Budapest-figyelőhöz. Mint írja, a Bakáts tér és a Knézich utca sarkán lévő parkoló van is, meg nincs is, ugyanis a tábla évek óta fordítva van kihelyezve, a felfestés pedig alig látszik. Részletek a levélben. Ha van hasonló észrevételetek, küldjétek bátran a budapestfigyelo@gmail.com címre!

Tisztelt Budapest-figyelő!

A visszás helyzet, amire fel szeretném hívni az illetékesek figyelmét a IX. kerületben fedezhető fel. A Bakáts tér és a Knézich utca sarkán. Mint az a mellékelt fotón is látszik, a Knézich utca a tér felé egyirányú, ott is van a behajtani tilos tábla.


0 Tovább

Nem a ZP-vel, hanem a hordákban közlekedő fiatalokkal van probléma, véli egy ottlakó

A múltkori, Zöld Pardonról szóló bejegyzésünkben volt, aki azt írta, hogy a szórakozóhely olyan távol van a lakóházaktól, hogy nem hiszi, hogy bárkit is zavar a hangos zene, a szórakozó fiatalok ricsaja. Erre a kijelentésre szeretne rácáfolni olvasónk, Arcady, aki a ZP szomszédságában lakik. Hasonló észrevételeiteket a budpestfigyelo@gmail.com címre várjuk.

Kedves Budapest-figyelő!

Valamilyen okból nem tudok kommentálni a blogon, de el kell mondanom ami a Zp-ről eszembe jutott. Bicskanyitogatóak azok a kommentek hogy itt nem élnek emberek. Én légvonalban 300 méterre sem lakom Zöld Pardontól és meg lehet őrülni tőlük. Mivel itt élek és érint a probléma, elküldeném az Újbuda fórumán is megtalálható hozzászólásomat. Nem tudom mit tudsz ezzel így kezdeni de legalább Te tudd az itt élők gondját baját ezzel a hellyel kapcsolatban. Minket sajnos a fórumokon lehurrognak lenyugdíjasoznak, tehetetlenek vagyunk (pár ezer fiatal családok pici gyerekekkel és persze nyugdíjasok is, mi nem számítunk csak a buli?)

17 Tovább

Névváltoztatási dömping: Rákóczi híd lesz a Lágymányosi hídból

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés Tarlós István javaslatát, így huszonhat közterület neve megváltozik Budapesten. A Moszkva tér Széll Kálmán tér lesz, a Lágymányosi hidat Rákóczi hídnak nevezik át, közterületet neveznek el Illyés Gyuláról, Wass Albertről, Görgey Artúrról, Sinkovits Imréről és Mansfeld Péterről is. A Margit híd budai hídfőjénél lévő parkot pedig Elvis Presleyről nevezik el, olvasható az [origo] hírportálon.

Huszonhat budapesti közterület kap új nevet, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a képviselők 21 igen és 3 nem szavazat mellett elfogadták Tarlós István főpolgármester előterjesztését. Az MSZP-frakció nem vett részt a szavazásban, az LMP pedig nemmel voksolt a javaslatra.

Tarlós István előterjesztésében egyebek mellett arra emlékeztetett, hogy a legutóbbi rendeletmódosítás értelmében 25-ről 5 évre csökkentették az időbeli korlátozást a személyekről történő elnevezések esetén. Ezzel, mint írta, lehetőség nyílt arra, hogy az Aranycsapat elhunyt tagjairól, írókról, színészekről is elnevezzenek közterületeket.

5 Tovább

Gyorsan felejt a Fidesz: Megújíthatja az engedélyét a Zöld Pardon és a Café del Rio

"Molnár Gyula ideje alatt a Fidesz egyik slágertémája volt a Zöld Pardon működése körüli lakossági panaszáradat, illetve a korrupció-gyanú; mivel a hely a kerületnek a 70 millió forint forgalmi értékű terület használatért 10 milliót fizetett egy egész szezonra. Az igazság narancsszín bajnokai akkor ennek tízszeresét, 100 millió forintot követeltek minden évre. Az ősszel fölényes többségbe került városatyák gyorsan felejtenek: ma már ennek ötödével, 22 millióval is beérik" - közölte a Lehet Más a Politika annak kapcsán, hogy a XI. kerületi képviselőtestület döntése értelmében megújíthatja a Zöld Pardon és a Café del Rio közterület-használati engedélyét az önkormányzat.

A képviselők felhatalmazták az önkormányzatot a szerződések megkötésére és az engedélyek kiadására, amely október 31-ig szól. November 1-ig kötelességük az eredeti állapot helyreállítása, azaz a felépítmények bontása és a közterület parkosítása. A közterület rendezése után az önkormányzat országzászlót állít a területre.

31 Tovább

Tényleg büntetni kell a kukázást?

Budapest VIII. kerülete 2011. január 1-ével bünteti a kukázást, ezzel csatlakozva ahhoz a több mint 50 önkormányzathoz ahol hasonló rendeletek vannak hatályban. A Lehet Más a Politika cinikusnak tartja ezt a szabályozást, amely nem tesz mást, mint kriminalizálja a szegénységet, belerúg a védtelenekbe ahelyett, hogy a valós problémát próbálná kezelni - írja közleményében a párt.

9 Tovább

Egyelőre még jó állapotban van a Belváros új főutcája

Olvasónk Budapestet járva megcsodálta a nemrégiben átadott új főutcát, a várnegyedet és a néhány évvel ezelőtt felújított Erzsébet teret is. A főutcával és a várnegyeddel kapcsolatban pozitív tapasztalatai vannak, az Erzsébet tér állapota azonban ledöbbentette. Olvasónk sem érti, hogy egy ilyen drágán, és ilyen szépen felújított teret miért hagy magára a kerület. Bízunk benne, hogy az új főutca nem fog erre a sorsra jutni:

Tisztelt Címzett!

Mindig "nyitott szemmel" koptatom a flasztert, nagyon tudok örülni a fejlődésnek, ugyanakkor elkeserít, ha rongálást tapasztalok, illetve nemtörődömséget. Lelkesen fogadtam a Belváros új Főutcája igen szépen sikerült fejlesztési programot, amely a kissé ütött, kopott Pesti belvárosnak üde színfoltja lett.

Remélhetőleg visszatérnek az üzletek is, hiszen várhatóan növekszik a gyalogos forgalom, akiket majd érdemes lesz a ma még sajnos üres, zárva tartott üzletek új bérlőinek majd becsalogatni.

0 Tovább

Büntetlenül rombolható az új Markusovszky park

Egy kicsit kalandosra sikerült a ma esti sétám, ugyanis a Markusovszky térre rendőröket kellett hívnom négy romboló fiatal miatt. Elöljáróban: a rongálók szabadon távoztak, én pedig meg lettem fenyegetve.

A Budapest-figyelő első bejegyzésében írtam nektek a IX. kerületi Markusovszky térről, amit tavaly év végén újítottak fel. Az új térnek ez az első tavasza, de már most látszik rajta, hogy ha a kerület nem keményít be, akkor 2012 tavaszán már nem lesz mit kinyitni. Ahogy azt írtam a hét elején a parkot biztonsági őr védi reggel 8 és este 8 között, éjszaka azonban teljesen őrizetlen. Ez pedig hatalmas hiba, ugyanis a rongálások nem napközben történnek, amikor tele a park hanem éjszaka, zárás után, amikor nincs kint senki. Mivel a különböző játszóterek és a focipálya 20 óra után zárva van, sokan átmásszák a kerítéseket, ami a silány minőségű, "gyors építésű" kerítésen meg is látszik.

5 Tovább

Csikkek és kutyapiszkok borítják az Andrássy úti zöldszigeteket

Olvasónk, Károly a Budapesti Városvédők Egyesületének tagja az alább olvasható panaszával fordult a Budapest-figyelő bloghoz. A héten sétált végig az Andrássy úton, és ezen a turisták által látogatott helyen katasztrofális állapotokkal találta szemben magát. Levelében a csikkektől és a kutyapiszoktól láthatatlan zöldszigetekről, a rossz állapotú padokról, és az Andrássyn ürítő hajléktalanokról is ír:

Tisztelt Budapest-figyelő blog!

Vidéki létemre tagja vagyok a Budapesti Városvédők Egyesületének, természetesen ennek az oka, hogy imádom gyönyörű Fővárosunkat.

Mindig nagy örömet okoz,ha fejlődést tapasztalok,ugyanakkor bántóan hat,ha szándékos rongálást vagy nemtörődömséget tapasztalok. Miért bátorkodom Önöknek e-mailt küldeni? A héten végig mentem a lepusztult állapotában is mindenkit lenyűgöző, a világörökség részét is képező gyönyörű Andrássy úton. Sajnos az épületek felújítására még biztosan évtizedekig is várnunk kell, ugyanakkor azért már most tenni lehetne ,a közérzetünk javítása céljából. -Az Oktogon és a Körönd közötti szakaszon az eldobott csikkektől és kutyapiszoktól alig látszó zöldterületet- sürgősen rendbe kéne tenni.

1 Tovább

Elkirályutcásodott a Szabó Ervin tér és környéke

Tegnap délután a VIII. kerületi Ötpacsirta és Reviczky utca környékén volt dolgom. A lent látható képeket ezen a környéken, vagyis pontosabban a Budapesti Építészeti Kamara előtt és közvetlen közelében sikerült elkövetnem. Ahogy azt a kedves olvasók is látják, a 2002-ben felújított utca mára teljesen "elkirályutcásodott". Az utcakövek széttörtek, mozognak, billegnek, ez pedig nem csak bosszantó, balesetveszélyes is.

Az egészben az a legbosszantóbb, hogy a kövek megvannak, csak egy részük rongálódott meg, tehát egy kis anyagi ráfordítással és újraalapozással rendbe lehetne tenni a járdák burkolatát. Mivel az itt lakók szerint a helyzet már évek óta változatlan, valószínű, hogy a kerület igen is tud a problémáról, de magasról tesznek rá.

Miközben fotóztam egy idős nő jött oda hozzám, aki azt mesélte, hogy tavaly tavasszal pont itt (első kép) ficamította ki a bokáját. Elmondása szerint jelezte a problémát az önkormányzatnak, de a mai napig nem változott semmi a környéken.

Úgy gondolom, hogy ezen az utcák, valamint a Szabó Ervin tér is jó példa arra, hogy semmi értelme egy felújításnak, ha a kerület utána magára hagyja a teret, és egy fillért sem költenek a karbantartásra.

Ha láttok hasonlót, vagy a lakókörnyezetetekben is van hasonló bosszantó probléma, akkor fotózzatok és írjatok nekünk a budapestfigyelo@gmail.com címre!

7 Tovább

Kifolyik a szemét a Markusowszky téri kukákból

"Az Üllői út és Köztelek utca sarkán a Markusowszky tér egyike Belső Ferencváros kisszámú zöld szigeteinek. A tér utca felőli szegélyén lévő parkolóban autótulajdonosok vívnak elkeseredett pozícióharcot a környék utolsó ingyenes helyeiért, a kissé távolabb álló Iparművészeti Múzeum látványát egy magas tűzfal csúfítja el, az elavult, kutyapiszkos játszótereket egy udvar rogyadozó téglakerítése határolja. A tér a Kultiplex graffitikkel tarkázott oldalfala mentén L-alakban kifut a Kinizsi utcára is. Az éj leszálltával pedig padokon a napot múlató hajléktalanokhoz belőtt drogosok csatlakoznak." -Írta a Markusowszky térről a Ferencvárosi Önkormányzat még 2007 őszén.

A tér hosszas huzavona után a a kerület tulajdonába került, és 2010-ben teljesen fel is újították. A térről teljesen eltűntek a hajléktalanok és a drogosok, helyüket napközben a gyerekek és a sportoló fiatalok vették át, esténként pedig csak a kutyásokkal találkozni. A Kultiplexből kiszűrődő zajra az itt élők már nem is emlékeznek, éjszakánként már csak az Üllői úton elhaladó éjszakai buszok zavarják a csendet. Az új őrzött parkban egy műfüves focipálya, egy gyermek és egy tinédzser játszótér kapott helyet, valamint egy zárt kutyafuttatót is építettek. Valóban szép lett és modern, a kerületben élőknek is tetszik az új park. Olyannyira, hogy délutánonként és hétvégenként mozdulni sem lehet, annyira tele van. Ekkora érdeklődésre valószínűleg sem a Ferencvárosi Önkormányzat, sem az FKF nem készült, ugyanis a takarítás és a hulladékgyűjtő edények ürítése szervezetlennek tűnik. Hiába az idelátogatók igyekezete, sokszor már délelőtt megtelnek a szemetesek, a szél pedig szétszórja a parkban a könnyebb hulladékokat. A kutyafuttatón lévő edényt sem ürítik csak hetente kétszer-háromszor, ez pedig higiéniai problémákat is felvet. Vajon miért jelent problémát a hulladék elszállításának megszervezése?

5 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek