Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balesetveszélyes lépcső a Kelenföldi pályaudvaron

A lenti képeken lévő látvány fogadja azokat az embereket, akik a Volánbusz járatairól szeretnének átszállni a vasútra (jegypénztár felé), és akik erről szeretnék megközelíteni a 19-es és a 49-es villamosokat. A Kelenföldi pályaudvar (akkor még Etele tér) ezen részét 2000 környékén újították fel, de az ott közlekedő ismerőseim szerint ez a lépcső már legalább 5-6 éve így néz ki. Nem értem, hogy miért nem élt a megrendelő a garanciális jogaival, és miért nem javíttatta ki a hibát az elmúlt években.

3 Tovább

Megoldódott a IX. kerületi rokkant parkoló ügye

A Budapest-figyelő egy olvasói levél nyomán körülbelül egy hónapja számolt be arról, hogy a IX. kerületi Bakáts tér és a Knézich utca sarkán lévő parkoló van is, meg nincs is, ugyanis a tábla évek óta fordítva van kihelyezve, a felfestés pedig alig látszik. Úgy látszik, hogy a bejegyzésünk eljutott az illetékesekhez, ugyanis kihelyeztek még egy táblát, és az aszfaltjelzést is pótolták:

9 Tovább

Hónapokig tartó egymásra mutogatás után cserélték a Dózsa György úti akna fedelét

Június 6-án írtunk a Dózsa György úti aknafedélről, mellyel kapcsolatban Városjáró olvasónk hónapokat levelezett az FKF Zrt-vel. A Budapesti Közlekedési Központ a Budapest-figyelő bejegyzése alapján felkereste a BKV-t és a közterület fenntartót, és kiderült, hogy a két társaság tavaly december óta egymásra mutogat, mert szerintük nem az ő feladatuk a fedél cseréje. A BKK végül a BKV-nak osztotta ki ezt a feladatot, úgyhogy végre megszüntették a balesetveszélyt. Ha hasonló észrevételetek van, küldjétek el bátran a budapestfigyelo@gmail.com címre, megpróbálunk segíteni!

Tisztelt Budapest-figyelő!

Az alábbiakban olvashatja a BKK válaszait az 2011. június 6-án megjelent "Nem foglalkozik a lakossági panaszokkal az FKF Zrt.?" című cikkre reagálva.

"A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai egy állampolgári bejelentés nyomán tavaly decemberben jelezték a BKV számára, hogy az egyik megállóban lévő akna fedlapja veszélyes lehet az utazókra. Mindkét cég úgy tartotta, a másik fél illetékessége az akna fedlapja és annak javítása, majd a hónapokon át tartó levelezgetés során sem sikerült gazdát találni az aknának.

4 Tovább

Lassan reagál a Főkert a városlakók bejelentéseire

Olvasónk, Városjáró két üggyel kapcsolatban levelezik a Főkert Zrt-vel. Mindkét esetben a városban kirohadt, majd kiszedett fák üresen maradt földterületeivel foglalkozik, ugyanis a Főkert nem telepít új fákat, és a felesleges lyukakat sem burkolják be.


"A Főkert példás gyorsasággal reagált egy Dózsa György úti veszélyesen beteg fatörzzsel kapcsolatos áprilisi bejelentésemre. A korhadt törzset gyorsan eltávolították - melyet ezúton is köszönök. A fahely végleges burkolása azonban nem történt még meg. Megtudható, hogy ennek mi az oka, és hogy meddig áll még fenn a jelenlegi haváriaszintű állapot?"

4 Tovább

Parkoló az egész város: LIE-746

„Parkoló az egész város” rovatunk első főszereplője a LIE-746 rendszámú Volvo C30 vezetője, aki úgy gondolta, hogy joga van megállni a frissen felújított Március 15. tér új bicikliútján. A képért köszönet fhmen-nek!

Ebben a rovatban olyan bunkó autósokat igyekszünk összegyűjteni, akik a KRESZ és az együttélés alapszabályait figyelmen kívül hagyják, és gyakorlatilag szarnak az embertársaikra. Képeket a budapestfigyelo@gmail.com címre várunk!

8 Tovább

Ki nem tartja rendben a Kamaraerdei Ifjúsági Park környékét?

Olvasónk, SzilKa a Kamaraerdei Ifjúsági Park, Kamaraerdei úti kerítése mentén található dzsungel miatt fordult a Budapest-figyelőhöz. Mint azt az alább olvasható levelében írja, a járda mentén már azelőtt dzsungel feelingben lehet része bárkinek, hogy elérne az erdőig. Fejmagasságig lelógnak a faágak, 2 méteres gaz és parlagfű van a kerítés mentén, és a járda felére ráborulnak a bokrok.

Pont az ilyen problémák miatt kötelezik a XVIII. kerületi ingatlantulajdonosokat a járdák környékének rendbetartására. Mint azt a Budapest-figyelő megtudta, először csak levélben figyelmeztetik azokat a kerületi ingatlantulajdonosokat, akik nem tartják rendben a házuk előtt járdaszakaszt, füves területet, kertet. A közterület-felügyelet munkatársai először csak figyelmeztetnek a takarításra, a gyomtalanításra, a lelógó faágak metszésére vagy éppen a kaszálásra, majd a későbbiekben újra ellenőrzik a problémás területeket, és ahol nem történt változás, ott büntetést szabnak ki. A szabálysértésért akár 30 ezer forint büntetést is fizethet a trehány lakó.

1 Tovább

Ha nem tudják felborítani akkor felgyújtják a szelektív hulladékgyűjtőket

Budapest minden pontján problémát okoznak azok a gyűjtögetők, akik a visszaváltható üvegek valamint a fémdobozok miatt feldöntik, kiborogatják a szelektív hulladékgyűjtőket, majd dolguk végeztével a szemetet a kukák mellett hagyva távoznak a helyszínről.

A XIII. kerületben nem törődtek bele a dologba, felvették a harcot a rongálókkal. Korláttal kerítették közbe a hulladékgyűjtő edényeket, ugyanis rájöttek, hogy így nem tudják kiborítani őket. Ez a gyűjtögetőknek látszólag nem tetszett, ugyanis a Szegedi út - Hajdú utca sarkán, az Országbíró utca, valamint az Üteg utcában lévő konténereket is felgyújtották, majd amit tudtak, elvittek belőle. A fenti felvételen a Szegedi úti felgyújtott gyűjtőláda látható, amit Tomeczné örökített meg.

Van egy hasonló történeted? Várjuk e-mailben: bkvfigyelo@gmail.com

17 Tovább

Nyitott elektromos doboz borzolja a kedélyeket a Széll Kálmán téren

A fenti képet olvasónk, KekPafrany készítette a 22-es busz Széll Kálmán téri megállójában. Mint írja, nem tudja, hogy az ajtó nélküli dobozok kábelei feszültség alatt vannak-e, minden esetre ijesztő, hogy mindenki számára hozzáférhetőek. A hibáról a Budapest-figyelő tájékoztatta a BKV-t illetve az elektromos műveket is, bízva abban, hogy letakarják, vagy ha már nincs szükség rá, leszerelik a dobozt.

Hasonló észrevételed van? Várjuk leveled a budapestfigyelo@gmail.com címre!

4 Tovább

Teljesen akadálymentes a MOM Művelődési Központ az intézmény igazgatója szerint

Tegnap "Megfeledkeztek a mozgáskorlátozottakról a MOM Művház felújításakor" címmel megjelent bejegyzésünkre Hambuch Gerda, a MOM Kulturális Központ ügyvezető igazgatója az alább olvasható levélben reagált. Facebookon megjelent hozzászólásokat kiemelve azért illettük kritikával a teljes felújított, és most átadott intézményt, mert az esélyegyenlőség szabályait nem vették figyelembe, és a babakocsival illetve a kerekesszékkel közlekedő látogatók csak segítséggel tudnak bejutni az intézménybe.

Mint az a válaszból kiderül, az épületbe tényleg csak a portás segítségével tudnak bejutni a rászorulók, azonban a külön bejáratot éjjel-nappal figyelik, tehát a mozgássérültek viszonylag hamar bejutnak az épületbe. Kíváncsiak vagyunk, hogy ez hogy fog működni a valóságban.

Tisztelt Gál Mihály!

A MOM Kulturális Központ a - a bejegyzésben csupán becenevén említett "MOM Művház" - teljeskörűen akadálymentesített épület, mely épületben ezidáig és természetesen ezután is kiemelt figyelmet kapnak a kisgyermekes anyukák illetve a mozgásukban korlátozott emberek.

2 Tovább

Megfeledkeztek a mozgáskorlátozottakról a MOM Művház felújításakor

A rámpa nélküli főbejárat - Fotó: Fővárosi blog

"Elkészült a MOM Művelődési ház. Felháborító és szégyen, hogy se a kismamákra, se a mozgássérültekre nem gondoltak. A régi rámpát ugyanis nem helyezték vissza, így se babakocsival se kerekesszékkel nem lehet bemenni a főbejáratnál. Pedig törvényileg kötelező az akadálymentesítés."

8 Tovább

Budapest-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek